Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Minderhoud en Gal op podium in wereldbeker Londen

Minderhoud en Gal op podium in wereldbeker Londen

RoadToTokyo

Cheer!

LONDEN – Dressuurruiters Hans Peter Minderhoud en Edward Gal zijn in de FEI Reem Acra wereldbekerwedstrijd in Londen op de tweede en derde plaats geëindigd. De Britse favoriet Carl Hester won de wedstrijd in een uitverkocht Olympia.

Deel dit artikel op social media

Regerend wereldbekerkampioen Minderhoud reed direct na Carl Hester, die met zijn Nederlandse paard Nip Tuck een voortreffelijk en vrijwel foutloze kür op muziek reed. De score van 84.669 procent was goed voor de leiding. Hans Peter Minderhoud reed voor wat hij waard was met zijn vijftienjarige ruin Glock’s Flirt, die fantastische momenten had in zijn proef. De score van 81.880 bleek goed voor de tweede plaats. Een mooie opsteker voor Minderhoud, die als titelverdediger automatisch geplaatst is voor de wereldbekerfinale in Omaha (Nebraska) en in de wereldbekerwedstrijd in Lyon al derde werd met zijn Olympische paard Glock’s Johnson. Minderhoud mag kiezen met welk paard hij aan de finale deelneemt.

Voor Edward Gal was de wedstrijd in Londen de eerste na de Olympische Spelen met Glock’s Voice. Net als in de grand prix op dinsdagavond, eindige Gal als derde achter Hester en zijn partner Minderhoud. Het ervaren duo begon sterk aan hun kür op muziek, maar aan het eind slopen er een paar kleine foutjes in. Dankzij hoge cijfers voor de artistieke uitvoering was er een mooie score van 80.467 procent.

Katja Gevers eindigde in Londen op de zesde plaats in de grand prix. De Berlicumse werd met haar paard Thriller negende in de kür op muziek. In de tussenstand van de wereldbeker in de West-Europese League is Madeleine Witte-Vrees de beste landgenote op plaats 14.


Uitslag Wereldbekerwedstrijd FEI Reem Acra London, kür op muziek

1. Carl Hester (GBR), Nip Tuck (v.Don Ruto), 84.669%
2. Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek), Glock’s Flirt (v.Florestan), 81.880%
3. Edward Gal (Oosterbeek), Glock’s Voice (v.De Niro), 80.467%
9. Katja Gevers (Berlicum), Thriller (v.Gribaldi), 74.963%

Tussenstand FEI Reem Acra Wereldbeker, na 5 van 9 wedstrijden, West-Europese League

1. Judy Reynolds (IRL), 45 pnt
2. Kristy Oakley (AUS), 44 pnt
3. Fabienne Lutkemeier (GER), 41 pnt
14. Madeleine Witte-Vrees (Schijndel), 25 pnt
23. Edward Gal (Oosterbeek), 15 pnt

Programma FEI Reem Acra Wereldbekerwedstrijden dressuur 2016/2017, West-Europa

Amsterdam, 27 – 29 januari
Neumünster, 16 – 19 februari
Göteborg, 22 – 26 februari
’s-Hertogenbosch, 9 – 12 maart

Finale Omaha, Nebraska (VS) 27 maart – 2 april 2017

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Hans Peter en Edward aan!