Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Michel Mulder meldt zich geblesseerd af voor 1000 meter op NK afstanden

Michel Mulder meldt zich geblesseerd af voor 1000 meter op NK afstanden

Cheer!

Michel Mulder heeft zich met een liesblessure afgemeld voor de 1000 meter op de NK afstanden vrijdag in Thialf. Het WK sprint eind februari is daardoor zijn enige mogelijkheid op een grote prijs dit seizoen.

Deel dit artikel op social media

De Zwollenaar wist zich woensdag op de 500 meter al niet te plaatsen voor de WK afstanden. De schaatser van Team Victorie werd teleurstellend zesde in 35,23. Ook een plaatsbewijs voor het EK sprint gaat aan hem voorbij.

Mulder (30) werd op de Olympische Spelen van 2014 kampioen op de 500 meter en won brons op de 1000 meter.

Vanwege blessureleed begon Mulder met een trainingsachterstand aan dit seizoen. Hij wist zich bij de KNSB Cup niet te plaatsen voor de eerste vier wereldbekers.

Dankzij een aantal afzeggingen mocht hij eerder deze maand in Astana en Heerenveen nog wel in actie komen. Succes bleef echter uit.

WK sprint

Bij het NK sprint (20 tot en met 22 januari in Thialf) kan Mulder zich nog wel kwalificeren voor het WK sprint in Calgary (27-28 februari).

De derde dag van de NK begint vrijdag om 15.00 uur met de 5000 meter voor vrouwen. Vervolgens wordt de 10 kilometer voor mannen gereden, de 1000 meter voor vrouwen en de 1000 meter voor mannen. Het evenement in Thialf wordt afgesloten met de massastart voor vrouwen en mannen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Michel aan!