Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Liesette Bruinsma Paralympisch Sporter van 2016

Liesette Bruinsma Paralympisch Sporter van 2016

Paralympisch

Cheer!

Zwemster Liesette Bruinsma is verkozen tot Paralympisch Sporter van het Jaar 2016.

Deel dit artikel op social media

Het juryrapport:

Zwemster Liesette Bruinsma maakt in mei haar debuut op een internationaal toernooi en daarna gaat het heel snel met haar. Tijdens de EK in Funchal doet de 15-jarige van zich spreken door met drie gouden, een zilveren en een bronzen medaille naar huis te gaan. In Rio is de blinde Friezin de meest succesvolle Nederlandse Paralympiër. Ze verovert in totaal vijf medailles: twee keer klinkt het Wilhelmus na goud, op de 200 meter wisselslag en 400 meter vrije slag, zilver wint Bruinsma op de 100 meter schoolslag en brons op de 50 en 100 meter vrije slag.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Liesette aan!