Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kromowidjojo als eerste naar finale 50 vrij op WK kortebaan

Kromowidjojo als eerste naar finale 50 vrij op WK kortebaan

Cheer!

WINDSOR - Ranomi Kromowidjojo heeft zich zaterdag bij de WK kortebaan nadrukkelijk kandidaat gesteld voor prolongatie van haar wereldtitel op de 50 meter vrije slag. De 26-jarige Groningse was in de halve finale met afstand de snelste, in 23,67 seconden. 

Deel dit artikel op social media

Alleen de Deense Jeanette Ottesen slaagde er ook in onder de 24 seconden te duiken (23,99). Kromowidjojo verdedigt in het 25 meterbad van Windsor de wereldtitel die ze twee jaar geleden veroverde in Doha.

De drievoudig olympisch kampioene deed het zaterdag tijdens de series nog rustig aan en klokte daarin met 24,11 de derde tijd. In de halve finale bewees 'Kromo' dat ze op de kortste afstand de grote favoriet voor het goud is.

Het boegbeeld van de Nederlandse ploeg pakte bij de WK in Canada al drie medailles: zilver op de 100 vrij, zilver met de gemengde estafetteploeg op de 4x50 vrij en brons met de estafettezwemsters op de 4x100 vrij.

Concurrentie

Kromowidjojo krijgt zondag in de finale van het sprintnummer, waarop ze met 23,24 de houdster van het wereldrecord is, niet alleen concurrentie van Ottesen, maar ook van Brittany Elmslie. De Australische versloeg de Groningse eerder deze week op de 100 vrij.

Kim Busch bleef steken in de halve finales van de 100 vlinder. De debuterende tiener uit Dordrecht kwam daarin niet verder dan de dertiende plek met 57,91. De strijd om het goud lijkt te gaan tussen de Amerikaanse Kelsi Worrell (55,80) en Katinka Hosszú (55,82).

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Ranomi aan!