Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Hippische federatie stelt Van der Schaft aan als bondscoach

Hippische federatie stelt Van der Schaft aan als bondscoach

Coaching

Cheer!

BEEKBERGEN - Rien van der Schaft is vanaf 1 januari de nieuwe bondscoach van de Nederlandse dressuurruiters. De 62-jarige coach uit het Gelderse Wenum-Wiesel volgt Johan Rockx op, die tijdens de Olympische Spelen van Rio de functie bekleedde als vervanger van de destijds zieke en inmiddels overleden Wim Ernes.

Deel dit artikel op social media

De hippische sportbond KNHS verlengde tevens het contract met Rob Ehrens. Hij is ook de komende twee jaar nog de bondscoach van de springruiters.

Van der Schaft is een bekend gezicht in de Nederlandse en internationale dressuurwereld. Hij is al jaren een erkend trainer. Hij was ook zelf dressuurruiter en maakte van 1979 tot en met 1983 deel uit van de Nederlandse dressuurequipe.

"Ik kijk enorm uit naar het bondscoachschap. Werken met de beste Nederlandse dressuurruiters is voor een trainer geweldig. Ik zal met veel plezier mijn ervaring en kennis inzetten voor de Nederlandse dressuurtop", zei hij.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!