Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Havenga maakt selectie World League-wedstrijd bekend

Havenga maakt selectie World League-wedstrijd bekend

RoadToTokyo

Cheer!

NIEUWEGEIN - De Nederlandse waterpolodames spelen hun tweede wedstrijd in de FINA World League op dinsdag 20 december thuis tegen Rusland. Bondscoach Arno Havenga maakte vandaag de selectie bekend. De World League wedstrijden passen goed in de voorbereidingen op het WK in Boedapest in 2017.

Deel dit artikel op social media

De waterpolodames spelen in de World League in de groep met Griekenland en Rusland. De wedstrijd tegen Griekenland op 29 november was de aftrap van de World League en de start van het traject richting WK in Boedapest (14-30 juli 2017). De waterpolodames wonnen met 7-5 na penalty’s. De eerste thuiswedstrijd is op dinsdag 20 december tegen Rusland in zwembad De Krommerijn in Utrecht.

De selectie bestaat uit: Yasemin Smit (Olympiakos, Griekenland), Debby Willemsz (Mataro, Spanje), Dagmar Genee (UZSC), Sabrina van der Sloot (UVSE, Hongarije), Nomi Stomphorst (Widex GZC Donk), Lieke Klaassen (Het Ravijn), Amarens Genee (UZSC), Laura van der Graaf (Widex GZC Donk), Ilse Koolhaas (Vouliagmeni, Griekenland), Laura Aarts (UZSC), Maud Megens (USC, Los Angeles USA) Lizette Rozeboom (UCLA, Los Angeles USA) en Bente Rogge (Arizona State University, USA).

Arno Havenga: “Het is interessant dat een groot aantal jeugdige talenten zich laat zien, waarvan er al 3 debuteerden in de wedstrijd tegen Griekenland. Twee daarvan spelen op dit moment op het WJK in Auckland, waar ze met het team de halve finale hebben bereikt. Lizette Rozenboom is ook een speelster van succesvolle EJK afgelopen zomer, zij is nu voor het eerst geselecteerd voor ons team. Bente Rogge en Maud Megens spelen en studeren net als Lizette in de USA. Ze zijn even terug in Nederland en hebben deze week meegetraind. We hebben dus een grote groep speelsters beschikbaar, de concurrentie is groter. Dat maakt het selecteren lastiger, maar is ook een luxe. We kunnen zo toewerken naar de optimale selectie voor het WK in Boedapest”.

Kaarten voor het duel in Utrecht en de andere thuiswedstrijd in de World League kunnen besteld worden via de ticketshop van de KNZB (www.knzb.nl/tickets). Dat geldt ook voor de duels van de Nederlandse waterpolomannen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Lieke, Nomi, Dagmar, Yasemin, Bente, Sabrina, Laura, Amarens, Laura, Debby, Maud en Arno aan!