Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Handbalsters winnen ook van Servië in tweede groepsfase op EK

Handbalsters winnen ook van Servië in tweede groepsfase op EK

RoadToTokyo

Cheer!

GÖTEBORG - De Nederlandse handbalsters hebben maandag ook hun tweede wedstrijd in de tweede groepsfase op EK gewonnen. Servië werd in Göteborg met 35-27 verslagen.

Deel dit artikel op social media

De equipe van de Deense bondscoach Helle Thomsen alleen koploper in groep 1, waarin de ploegen twee resultaten uit de eerste ronde meenamen. Duitsland, dat samen met Oranje aan kop ging, verspeelde een punt tegen Spanje: 20-20.

Door de overwinning heeft Oranje een grote stap naar de halve finales gezet. De beste twee ploegen uit de twee poules plaatsen zich voor de halve finales. Nederland treft woensdag in de laatste groepswedstrijd Spanje.

Met zes punten uit vier duels staat Oranje een punt boven Duitsland. Frankrijk en Zweden spelen later op maandag nog hun tweede duel. De Françaises komen bij een zege eveneens op zes punten, terwijl Zweden na drie duels op drie punten staat.

Beste prestatie

Als Frankrijk wint is Oranje al minimaal zeker van plaats zes, wat de beste prestatie ooit op een EK is. De zevende plaats is tot nu de beste prestatie van de Nederlandse vrouwen op een EK.

Oranje begon goed aan het duel met Servië. De ploeg nam al snel een voorsprong van twee doelpunten verschil en liep gaandeweg de eerste helft steeds wat verder uit. Mede dankzij vijf treffers van Angela Malestein zocht Oranje in de rust de kleedkamers op met een voorsprong van 17-12.

Servië zette aan het begin van het tweede bedrijf nog wel flink aan, maar wist het gat niet veel kleiner te maken. Nadat die storm wat was gaan liggen, wist Oranje het gat zelfs naar acht punten verschil op te voeren. Die marge wist Nederland tot het einde vast te houden: 35-27.

Sinds het debuut op het Europese podium in 1998 had Nederland nog nooit twee op rij op een EK gewonnen. Ook de 35 gescoorde doelpunten was een nieuw EK-record voor Oranje. 

"Servië bezorgde ons de nodige problemen. Het verschil was onze snelheid in de aanval en dat we meer speelsters hadden om te roteren. We zijn blij dat Duitsland een punt verspeelde tegen Spanje en dat we het bereiken van de halve finale nu in eigen hand hebben’’, aldus bondscoach Helle Thomsen.

"Verdedigend moeten we het de volgende wel beter doen. We hebben een fitte ploeg en kunnen dit tempo ook in de rest van het toernooi spelen’’, zei Angela Malestein in de catacomben van Scandinavium.

Servië-Nederland 27-35 (12-17).

Servië: Jovana Risovic, Nina Kolundzic, Marija Colic; Sanja Radosavljevic (4), Katarina Krpez Slezak (1), Jelena Trifunovic, Jovana Kovacevic (1), Andela Janjusevic (3), Tamara Georgijev (4), Sladana Pop-Lazic (1), Marija Obradovic, Zeljka Nikolic (1), Jovana Stoiljkovic (8), Kristina Liscevic, Marija Petrovic (1), Marina Dmitrovic (3).

Nederland: Jasmina Janković, Tess Wester; Jessy Kramer (2), Laura van der Heijden (1), Debbie Bont (2), Lois Abbingh (6), Sanne van Olphen (3), Danick Snelder (2), Lynn Knippenborg (1), Yvette Broch (6), Maura Visser (2), Nycke Groot, Kelly Dulfer (1), Michelle Goos, Angela Malestein (5), Estavana Polman (4). Scheidsrechters: Diana-Carmen Florescu/Anamaria Stoia (Roemenië). Strafminuten: 4’ – 8’ (Radosavljevic 2’, Petrovic 2’ – Van der Heijden 2’, Broch 2’, Visser 2’, Dulfer 2’). Strafworpen: 3/2 – 4/4.  

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Angela, Yvette, Estavana, Sanne, Tess, Jasmina, Lois, Nycke, Danick, Lynn, Debbie, Maura, Michelle, Kelly, Laura en Jessy aan!