Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Handbalsters tonen karakter en veerkracht tegen Frankrijk

Handbalsters tonen karakter en veerkracht tegen Frankrijk

RoadToTokyo

Cheer!

KRISTIANSTAD - De Nederlandse handbalsters zijn weer helemaal in de race voor een goede eindklassering bij het Europees kampioenschap. Door de uiterst knappe 18-17 overwinning op Frankrijk tijdens de laatste groepswedstrijd start de ploeg van bondscoach Helle Thomsen de hoofdronde met twee punten. Nederland heeft bij het begin van de hoofdronde slechts één punt achterstand op Servië en Zweden. Nederland start de hoofdronde op zaterdag in Göteborg tegen het gastland. Daarna volgen duels tegen Servië (maandag) en Spanje (woensdag).

Deel dit artikel op social media

De manier waarop het Nederlands Damesteam de overwinning tegen de verliezend finalist van de Olympische Spelen naar zich toetrok, was uiterst knap. Lange tijd zag het er niet naar uit dat Oranje de Kristianstad Arena met een goed resultaat zou verlaten.

Debbie Bont opende voor het Nederlands Damesteam vanaf de rechterhoek de score maar Nederland was daarna vooral aangewezen op achtervolgen. Tot de tiende minuut was de achterstand minimaal. Na de aansluitingstreffer van Laura van der Heijden (5-4) verzuimde Oranje gelijk te maken door zes aanvallen op rij niet te scoren.

Frankrijk liep vervolgens in een van Nederlandse kant rommelige periode uit naar 10-4 waarna Laura van der Heijden na een periode van maar liefst zestien minuten zonder Nederlandse treffers eindelijk weer iets terug deed: 10-5. Dit verschil stond ook bij het rustsignaal op het scorebord: 12-7.

Direct na de hervatting bracht Alexandra Lacrabere Frankrijk op een voorsprong van zes doelpunten na een goed uitgevoerde snelle tegenaanval. Nederland toonde vervolgens karakter en veerkracht en knokte zich op knappe wijze terug in de wedstrijd. Nycke Groot gaf met twee treffers op rij het startsein voor een fantastische inhaalrace.

Maura Visser zorgde vervolgens voor 14-10 waarna Lynn Knippenborg en opnieuw Maura Visser de achterstand terug brachten tot 14-12. De ervaren Siraba Dembele zorgde voor 15-12. Oranje beloonde zichzelf door een sterke fase optimaal te benutten. Eerst scoorden Laura van der Heijden en Nycke Groot fraai waarna Maura Visser een door Nycke Groot gecreëerde strafworp verzilverde.

Keepster Tess Wester vervulde na de pauze weer een hoofdrol met een serie onnavolgbare stops. Estavana Polman bracht Nederland tien minuten voor tijd voor het eerst sinds de beginfase zelfs op voorsprong door een break out prima te benutten. Hierna ontstond een enorm spannende fase met kansen op en neer. Na de gelijkmaker van Gnonsiane Niombla was het wederom Maura Visser die wel raak wist met de door Nycke Groot geforceerde penalty.

In de volgende tegenaanval zorgde Alexandra Lacrabere voor opnieuw de gelijkmaker. De winnende treffer kwam op naam van Maura Visser die van afstand de bal keihard achter de Franse keepster knalde: 18-17. In de resterende drie minuten was de spanning te snijden. De schoten van Alexandra Lacrabere en Gnonsiane Niombla werden door keepster Tess Wester vakkundig gepareerd.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Nycke, Danick, Lynn, Debbie, Maura, Michelle, Kelly, Laura, Jessy, Estavana, Sanne, Tess, Yvette, Jasmina, Lois en Angela aan!