Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Handbalsters in stijl naar EK-finale

Handbalsters in stijl naar EK-finale

RoadToTokyo

Cheer!

GÖTEBORG - De Nederlandse handbalsters hebben op een fantastische wijze de finale van het Europees kampioenschap bereikt. De ploeg van bondscoach Helle Thomsen klopte voor bijna 10.000 toeschouwers in de Scandinavium Arena van Göteborg drievoudig winnaar Denemarken met 26-22. De manier waarop de zege na de pauze tot stand kwam, was overtuigend en van een enorm hoog niveau. In de finale speelt Nederland tegen Noorwegen, dat te sterk was voor Frankrijk. 

Deel dit artikel op social media

Voor Nederland was de wedstrijd in de halve finale van het EK een primeur. Het beste resultaat tot nu toe was de zevende plaats bij de Europese titelstrijd in Hongarije en Kroatië in 2014. Denemarken won het EK al drie keer (1994, 1996 en 2002).

Oranje speelde de derde halve finale op rij bij een groot internationaal titeltoernooi. Eerder haalde Nederland de laatste vier bij het WK 2015 in Denemarken en afgelopen zomer bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Van alle toplanden slaagde alleen wereldkampioen Noorwegen hier ook in.

De zege op Denemarken was al de zesde EK-overwinning op rij voor Oranje. Voor dit titeltoernooi was het nog niet gelukt om twee keer op rij te winnen. De basis voor de overwinning tegen Denemarken werd in het begin van de tweede helft gelegd. Direct na de hervatting liep Nederland uit van 13-13 naar 19-13. Maura Visser bracht Oranje weer op voorsprong, waarna Nycke Groot twee keer op rij het Deense net liet opveren: 16-13. Yvette Broch, Estavana Polman en Lynn Knippenborg verdubbelden de marge naar zes: 19-13.

Verdedigend speelde Oranje ijzersterk. Het duurde tot de zestiende minuut voordat Denemarken het eerste velddoelpunt na de pauze scoorde. Stine Jørgensen maakte 21-15 nadat ze eerder vanaf de strafworpstreep succesvol was tegenover Tess Wester, die in deze fase vrijwel alle Deense schoten uit het doel ranselde. Laura van der Heijden en Debbie Bont hadden eerder voor de grootste voorsprong in de wedstrijd gezorgd: 21-14.

De speelsters van bondscoach Helle Thomsen zijn topfit en kunnen het hoge snelheidshandbal van begin tot het einde uitvoeren. Het is een machtig wapen waar de concurrentie geen antwoord op heeft. "We speelden de gehele wedstrijd snel. Het resultaat van vandaag is geweldig maar we gaan nog niet feestvieren. We blijven geconcentreerd richting de finale’’, aldus rechterhoekspeelster Debbie Bont.

"In de tweede helft zat de verdediging potdicht’’, vond keepster Tess Wester. "We hadden de Deense opbouwspeelsters volledig onder controle. Daardoor was het voor mij relatief eenvoudig om de ballen te stoppen’’.

"We speelden als team en het is fantastisch om weer deel uit te maken van deze ploeg. Als team ‘vechten’ we voor elkaar en verdienden het om naar de finale te gaan. Nu droom ik er van om de finale te winnen’’, stelde Maura Visser.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Yvette, Angela, Nycke, Danick, Lynn, Debbie, Maura, Michelle, Kelly, Laura, Jessy, Estavana, Sanne, Tess, Jasmina, Lois en Helle aan!