Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Handbalsters beginnen tweede groepsfase EK met knappe zege op Zweden

Handbalsters beginnen tweede groepsfase EK met knappe zege op Zweden

RoadToTokyo

Cheer!

KRISTIANSTAD - De Nederlandse handbalsters zijn de tweede groepsfase van het EK uitstekend begonnen. In Göteborg werd gastland Zweden zaterdag met 30-33 verslagen, ondanks een rode kaart voor Maura Visser.

Deel dit artikel op social media

Door de fraaie zege komt Oranje samen met Duitsland aan kop in groep 1, waarin de ploegen twee resultaten uit de eerste ronde meenamen. De Duitsers wonnen eerder op de dag met liefst 26-19 van Servië, dat maandag de volgende tegenstander is van Nederland. Spanje is woensdag de laatste opponent in de groep.

Nederland en Duitsland hebben nu vier punten uit drie duels. De beste twee ploegen uit de groep kwalificeren zich voor de halve finales. Nummer drie Zweden blijft staan op drie punten gevolgd door Servië, Frankrijk en Spanje.

De beste prestatie ooit van Nederland op een EK was de zevende plaats.

Op stoom

Oranje begon vorig weekend zwak aan het EK met een nederlaag tegen Duitsland, maar inmiddels lijkt de ploeg van de nieuwe bondscoach Helle Thomsen op stoom. In de laatste wedstrijd van de eerste groepsfase werd knap van Frankrijk gewonnen en die prestatie kreeg een mooi vervolg tegen Zweden.

Nederland liet zich niet van de wijs brengen door het fanatieke thuispubliek in het Scandinavium, waar volgende week zondag ook de finale gespeeld wordt. Al vroeg in de wedstrijd kwam Nederland op voorsprong, waarna Zweden wel in de buurt bleef, maar niet meer langszij kwam.

Halverwege leidde Oranje met 14-13, vooral dankzij vier goals van uitblinkster Nycke Groot en acht reddingen van keepster Tess Wester. In totaal scoorde Groot zelfs zeven keer, waarmee ze topscorer was aan Nederlandse kant. Estavana Polman maakte er zes.

Rode kaart

Na rust liep Nederland nog iets uit, al leek het wel in de problemen te komen door een rode kaart voor Maura Visser. De 31-jarige Haagse gooide de bal van dichtbij hard in het gezicht van de Zweedse keepster Johanna Bundsen en volgens de arbiter was er opzet in het spel.

Nederland kwam de twee minuten met een man minder echter goed door, mede doordat Wester de bal over alles en iedereen heen in het Zweedse doel gooide toen de keepster weg was.

Een paar minuten voor tijd had Oranje al een marge van steeds drie of vier treffers, waardoor de zege binnen was en er met vertrouwen kan worden toegewerkt naar de wedstrijd van maandag tegen Servië.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Nycke, Maura, Estavana, Sanne, Tess, Yvette, Jasmina, Lois, Angela, Danick, Lynn, Debbie, Michelle, Kelly, Laura, Jessy en Helle aan!