Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Handbalster Van Olphen neemt op EK geen genoegen meer met zilver

Handbalster Van Olphen neemt op EK geen genoegen meer met zilver

RoadToTokyo

Cheer!

Sanne van Olphen is nog niet tevreden na het bereiken van de finale van het EK in Zweden. De geboren Haagse denkt dat de Nederlandse handbalsters een goede kans maken zondag in de eindstrijd tegen Noorwegen.

Deel dit artikel op social media

"Ik heb al een zilveren medaille thuis liggen. Daar doe ik het niet meer voor", zegt Van Olphen, die vorig jaar met Oranje de WK-finale verloor van Noorwegen, in gesprek met NUsport.

De 27-jarige speelster van het Franse Toulon Saint-Cyr Var beseft wel dat de Noorse wereldkampioenen de favoriet zijn tegen Oranje, dat in het verleden niet verder kwam dan de zevende plaats op een EK. "Noowegen is als ploeg een compleet plaatje. Ze zijn fysiek sterk, slim en snel. Het is de absolute top, maar ik heb er vertrouwen dat we nu wel gewaagd aan ze zijn."

In de WK-finale (31-23) en ook in de strijd om olympisch brons in Rio de Janeiro (36-26) wist Oranje het geen moment echt spannend te maken tegen de Noorse vrouwen. Van Olphen verwacht dat dat nu wel lukt, omdat de handbalsters weer een stap hebben gezet.

"We zijn volwassener geworden. Ons spel kent minder pieken en dalen. Op de Spelen zag je eerder de zenuwen erin sluipen en kwamen we de afspraken in het veld niet meer na. Maar nu, op dit EK, is er op de juiste momenten rust in ons spel."

Dekking

In de aanloop naar de finale kan Oranje bovendien vertrouwen tanken uit de halve finale vrijdag tegen Denemarken (26-22 winst). Volgens Van Olphen gaf in dat duel het goede verdedigen van Nederland de doorslag.

"In de eerste helft ging het gelijk op, maar na rust maakte onze dekking het verschil. Ik geloof dat Denemarken in het eerste kwartier van de tweede helft maar twee keer gescoord heeft. Tess Wester stond natuurlijk ook super te keepen. Het was een geweldige wedstrijd. We waren superblij, maar we zijn er nog niet. In de finale gaan we nog een keer knallen."

De finale tussen Nederland en Noorwegen begint zondag om 18.00 uur en wordt gespeeld in Göteborg.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Sanne, Tess, Yvette, Jasmina, Lois, Angela, Nycke, Danick, Lynn, Debbie, Maura, Michelle, Kelly, Laura, Jessy en Estavana aan!