Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Handbalster Snelder baalt 'onwijs' van verloren EK-finale

Handbalster Snelder baalt 'onwijs' van verloren EK-finale

RoadToTokyo

Cheer!

Aanvoerder Danick Snelder van de Nederlandse handbalsters baalde zondag enorm na de verloren EK-finale. In Göteborg gingen Oranje met 29-30 onderuit tegen Noorwegen.

Deel dit artikel op social media

"We hebben heel hard gevochten", zei Snelder tegen Ziggo Sport. "We hadden een duidelijk plan hoe we Noorwegen wilden verslaan. We waren ervan overtuigd dat we alle antwoorden hadden op hun spel. Als je dan zo dichtbij bent als vandaag, dan wil je ook winnen."

Bij rust waren Nederland en Noorwegen in evenwicht (15-15). In de tweede helft namen de Noorse vrouwen een voorsprong van vijf goals, maar Oranje knokte zich in de spannende slotfase nog bijna helemaal terug.

Met nog vier seconden op de klok kreeg Nederland een vrije bal, maar door een slechte pass van Snelder op Nycke Groot was de wedstrijd voorbij.

Vrije bal

"We zijn heel rustig gebleven in de eerste helft", keek Snelder terug.  "Noorwegen staat erom bekend dat ze er op een gegeven moment overheen denderen, daar dat konden we eigenlijk wel redelijk tegenhouden."

"Ik ben trots op hoe we zijn blijven vechten tot het eind, maar het is onwijs balen van het verlies", zei de emotionele Snelder, die met zes goals topscorer was van Nederland. "We blijven weer achter met zilver. Dat is geen lekker gevoel op dit moment.''

Vorig jaar was Noorwegen in de WK-finale met 31-23 nog veel te sterk voor Nederland. Ook bij de strijd om het brons tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in augustus van dit jaar was Noorwegen duidelijk de betere: 36-26.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Danick aan!