Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Handbalcoach Thomsen 'jaren ouder' na bereiken halve finales EK

Handbalcoach Thomsen 'jaren ouder' na bereiken halve finales EK

Coaching RoadToTokyo

Cheer!

GOTEBORG - Bondscoach Helle Thomsen van de Nederlandse handbalsters roemde woensdag opnieuw de snelheid in het aanvalsspel van haar ploeg tegen Spanje (29-24) op het EK, maar ze zat geen moment rustig op de bank.

Deel dit artikel op social media

"Het was echt een heel moeilijke wedstrijd voor ons, maar we hielden het tempo hoog en waren heel sterk in overtal", zei de Deense na het duel waarin plaatsing voor de halve finales werd afgedwongen.

Thomsen kon tevreden zijn over de snelle uitbraken, want Nederland scoorde geregeld op die wijze. Aan dat element van het dynamische spel van Nederland heeft ze gewerkt. De 45-jarige trad pas in oktober aan. "Ik was de hele wedstrijd stiknerveus", bekende ze. "Voor mijn gevoel ben ik jaren ouder geworden tijdens de wedstrijd."

Vrijdag neemt Nederland het in de halve finale op tegen Denemarken. Echt dubbele gevoelens heeft Thomsen daar niet bij. "Ik ben Deense, maar het maakt mij niks uit", liet ze weten. Als coach van FC Midtjylland veroverde Thomsen de landstitel in Denemarken. Twee jaar geleden legde ze als bondscoach van Zweden beslag op het brons op het EK.

Polman
Sterspeelster Estavana Polman erkende ook dat Oranje normaal gesproken een hoger niveau haalt. "Het was moeizaam, niet mooi en we waren zoekende, maar richtten ons wel op. We zetten allemaal dat stapje extra en dan is het lekker als je belangrijke doelpunten maakt", zei ze tegen de NOS.

"Ook al was het verschrikkelijk lelijk, we winnen wel. Het is al onze derde halve finale op een groot toernooi na het WK en de Olympische spelen, dat zegt wel iets. We zijn slimmer, raken niet meteen in de stress en spelen meer met ons koppie."

Maura Visser was ondanks het bereiken van de halve finales kritisch op het spel dat de Nederlands ploeg liet zien tegen Spanje. "Dit was zeker niet onze beste wedstrijd, vooral defensief deden we het niet altijd goed en het duurde even voor we de juiste strategie vonden. Maar we staan in de halve finale en daar ben ik heel blij om", aldus Visser.

Groot

Teamgenote Nycke Groot, die samen met Polman één van de uitblinkers was tegen Spanje en werd uitgeroepen tot beste speelster van de wedstrijd, weigerde haar rol echter te overdrijven. "Mijn eigen doelpunten zeggen me niks. Alleen die halve finale telt en ik ben blij dat we het hebben gered, want we speelden niet goed", stelde Groot. "Spanje maakte het ons knap lastig, maar uiteindelijk hadden wij toch meer kracht."

Voor een plek in de finale in Göteborg treedt Nederland vrijdag aan tegen Denemarken. Naast Spanje versloeg Nederland tijdens dit EK Polen, Frankrijk, Zweden en Servië.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Estavana, Nycke, Maura, Sanne, Tess, Yvette, Jasmina, Lois, Angela, Danick, Lynn, Debbie, Michelle, Kelly, Laura, Jessy en Helle aan!