Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

FINA roept Weertman en Van Rouwendaal uit tot beste openwaterzwemmers

FINA roept Weertman en Van Rouwendaal uit tot beste openwaterzwemmers

Cheer!

WINDSOR - Ferry Weertman en Sharon van Rouwendaal zijn zondagavond in de prijzen gevallen op het jaarlijkse gala van de wereldzwembond FINA. Ze werden in het Canadese Windsor uitgeroepen tot beste openwaterzwemmers van 2016.

Deel dit artikel op social media

Weertman en Van Rouwendaal excelleerden afgelopen zomer op de Olympische Spelen van Rio. Weertman haalde goud bij de mannen op de 10 kilometer open water en Van Rouwendaal was de beste bij de vrouwen.

Het duo is ook genomineerd voor Sportman en Sportvrouw van het Jaar in Nederland.

Michael Phelps werd geëerd als beste zwemmer van het jaar. De Amerikaan was in Rio de grote ster in het 50-meterbad. Hij schroefde zijn olympische medailleproductie op naar 28 plakken, waarvan 23 keer goud.

De Hongaarse Katinka Hosszu ontving de prijs voor beste zwemster van het jaar. Ze won drie keer goud in Rio.

Van Rouwendaal is deze week actief op de WK kortebaan in Windsor, waar ze de 200, 400 en 800 meter vrije slag zwemt. Weertman komt niet in actie op het toernooi.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Sharon en Ferry aan!