Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Estafettezwemsters als tweede naar finale 4x50 meter vrij op WK

Estafettezwemsters als tweede naar finale 4x50 meter vrij op WK

Cheer!

WINDSOR - De Nederlandse estafettezwemsters hebben op de slotdag van de WK kortebaan in het Canadese Windsor de finale van de 4x50 meter vrije slag bereikt. Het kwartet bestaande uit Tamara van Vliet, Maaike de Waard, Kim Busch en Maud van der Meer kwalificeerde zich zondag als tweede voor de eindstrijd.

Deel dit artikel op social media

Oranje klokte in de series 1.37,45, een fractie langzamer dan Denemarken dat met kopvrouw Jeanette Ottesen als slotzwemster aantikte in 1.37,38.

De estafetteploeg zal later zondag in de finale ongetwijfeld versterkt worden met Ranomi Kromowidjojo, die individueel ook de finale van de 50 vrij zwemt. De 26-jarige Groningse geldt als de topfavoriete om net als twee jaar geleden in Doha het goud te pakken.

Bij de WK kortebaan van 2014 pakte 'Kromo' samen met Inge Dekker, Femke Heemskerk en Van der Meer het goud op de 4x50 vrij in een wereldrecord (1.34,24). Dekker is inmiddels gestopt met zwemmen, Heemskerk heeft een lange pauze ingelast.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Maaike en Maud aan!