Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Deelnemersveld WK hockey uitgebreid naar zestien landen

Deelnemersveld WK hockey uitgebreid naar zestien landen

Cheer!

AMSTERDAM - Het WK hockey telt vanaf 2018 zestien deelnemende landen, vier meer dan de afgelopen edities. De wedstrijden duren vier keer vijftien minuten in plaats van de traditionele twee keer 35.

Deel dit artikel op social media

​De internationale hockeyfederatie FIH heeft donderdag in Lausanne deze wijzigingen in de sport definitief doorgevoerd.

Het WK van 2018 is het eerste toernooi met zestien landen, die verdeeld over vier groepen van vier landen strijden om de wereldtitel. De poulewinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor de kwartfinale, de nummers twee en drie spelen kruisfinales voor een plek bij de laatste acht.

Wedstrijden in vier kwarten van vijftien minuten zijn in het internationale hockey al enkele jaren gangbaar, vanaf 1 januari 2017 is dit format ook van kracht op de titeltoernooien.

De mannen spelen hun WK in 2018 in het Indiase Bhubaneswar, de vrouwen in Londen. De Nederlandse hockeysters verdedigen dan de titel, die ze in 2014 in Den Haag behaalden. De mannen verloren de WK-finale van Australië.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!