Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Carrière Huta Galung na verlies op NK tennis definitief voorbij

Carrière Huta Galung na verlies op NK tennis definitief voorbij

Cheer!

ROTTERDAM - Jesse Huta Galung is woensdag afgezwaaid als prof. De geboren Haarlemmer verloor in de eerste ronde van het NK tennis in Rotterdam in twee sets van Matwé Middelkoop. In minder dan een uur was de partij beslecht: 6-2 en 6-1.

Deel dit artikel op social media

De 31-jarige Huta Galung kondigde eerder deze week aan dat hij op het NK zijn carrière als proftennisser zou afsluiten.

"Ik ga genieten van mijn familie. Ik ben blij dat ik geen 35 weken per jaar meer in een hotelkamer hoef door te brengen", liet hij toen weten.

Huta Galung reikte in zijn beste periode tot plaats 91 op de wereldranglijst, maar is inmiddels afgezakt naar de 440e plek. Hij had zichzelf als doel gesteld om voor het einde van dit jaar weer in de top 250 te staan. Dat lukte niet.

Van zijn optreden in Rotterdam stelde Huta Galung, die ook tien jaar onderdeel was van het Davis Cup-team, zich al weinig voor. Een liesblessure zat een fatsoenlijke voorbereiding in de weg.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!