Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Boomstra en Groenendijk komen weer remise overeen bij WK dammen

Boomstra en Groenendijk komen weer remise overeen bij WK dammen

Cheer!

WAGENINGEN - Ook de vierde partij in de tweekamp om de wereldtitel dammen is dinsdag in remise geëindigd. Roel Boomstra en Jan Groenendijk verzuimden na 59 zetten de partij naar zich toe te trekken.

Deel dit artikel op social media

Doordat de 23-jarige Boomstra wel de openingswedstrijd won, gaat de Groninger na vier partijen in zijn thuisstad met 5-3 aan de leiding.

Na de opening op dinsdag ontstond een open positie die remise leek te voorspellen, maar dat bleek voorbarig. Er volgde een felle strijd waarin de twee grootmeesters allebei op zoek gingen naar kansen. De 18-jarige Groenendijk koos voor een plan waarbij Boomstra het centrum veroverde en hijzelf aan de randen doorbrak.

Boomstra pakte met wit echter steeds meer terreinvoordeel zonder zijn eigen stand veel te verzwakken. Bij de 49e zet kon hij uit meerdere sterke zetten kiezen op weg naar dam, maar Groenendijk bood moedig weerstand. De partij eindigde in gelijkspel, tot grote opluchting van de Wageninger.

De twee dammers spelen in drie verschillende steden om de wereldtitel. Woensdag hebben ze een rustdag. De strijd gaat donderdag verder in Wageningen en vervolgens wordt de tweekamp afgesloten in Den Haag.

Groenendijk en Boomstra spelen in totaal twaalf wedstrijden. Er zijn minimaal drie zeges nodig voor de titel.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Roel en Jan aan!