Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Boom tempert verwachtingen bij rentree in wereldbeker veldrijden

Boom tempert verwachtingen bij rentree in wereldbeker veldrijden

Cheer!

ZOLDER - Lars Boom start maandag niet met al te hoge verwachtingen in de veldrit in Heusden-Zolder. De 30-jarige Brabander maakt in België zijn rentree in een wereldbekercross.

Deel dit artikel op social media

Boom bereidde zich in Spanje voor door enkele kleinere veldritten te rijden. "Ik heb bewust de luwte opgezocht. Als ik in Nederland of België weer begin, ligt er meteen veel meer druk op."

Hij tempert dan ook de verwachtingen voor de cross in Heusden-Zolder. "Ik zal Van der Poel en Van Aert nog niet bijhouden. Vorig jaar was ik niet optimaal voorbereid en eindigde ik op meer dan zeven minuten. Ik hoop nu binnen de 3,5 minuut te finishen."

Boom rijdt een beperkt programma met na Heusden-Zolder pas weer optredens in Surhuisterveen (4 januari) en op het NK. "Daar wil ik aan bondscoach Gerben de Knegt laten zien dat ik een plaats in de WK-selectie waard ben."

Oustanding

Illusies over een nationale titel maakt hij zich niet. Mathieu van der Poel is een klasse apart, weet ook Boom. "Hij moet al pech krijgen of ziek worden. Mathieu en Wout van Aert zijn 'outstanding'. Het is mooi om naar te kijken, vervelend als je ertegen moet fietsen."

Als tv-kijker geniet Boom, die vanaf komend seizoen op de weg voor Lotto-Jumbo rijdt, van de tweestrijd tussen de twee toppers in de modder. "De klasse spat ervan af."

De wereldkampioen van 2008 heeft het veldrijden zien veranderen. "Ze gaan er vanaf het begin vol tegenaan, vroeger was het vaak een meer tactisch gevecht. Misschien is dat slimmer. Erin vliegen zoals Mathieu en Wout kan ook zijn tol eisen.''

Zijn vroegere concurrent en inmiddels teambaas Sven Nys benaderde Boom eerder dit jaar voor zijn crossploeg, Boom bedankte: "Ik heb nog te veel te doen op de weg."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Lars aan!