Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bondscoach Thomsen 'compleet uitgeput' na verloren finale EK handbal

Bondscoach Thomsen 'compleet uitgeput' na verloren finale EK handbal

RoadToTokyo

Cheer!

GÖTEBORG - Bondscoach Helle Thomsen en aanvoerder Danick Snelder van de Nederlandse handbalsters konden vlak na de EK-finale nog amper geloven dat Oranje op één doelpunt verloren had van Noorwegen (29-30).

Deel dit artikel op social media

"Ik kan er nu nog niet aan denken dat we trots moeten zijn op zilver", zei Thomsen tegen het Deense TV 2 SPORT. "Ik ben nu vooral compleet uitgeput. Misschien komt het gevoel van trots morgen, over drie dagen of over een week."

Oranje kon lang goed mee met de wereldkampioen. Na een gelijke ruststand (15-15) namen de Noorse vrouwen in de tweede helft wel een voorsprong van vijf goals, maar Oranje knokte zich in de spannende slotfase nog bijna helemaal terug.

Met nog vier seconden op de klok kreeg Nederland een vrije worp, maar door een slechte pass van Snelder op Nycke Groot was de wedstrijd voorbij.

"Het is niet de schuld van Snelder dat we verloren hebben, dat is het eerste wat ik tegen haar gezegd heb", benadrukte Thomsen. "We hadden defensief beter moeten zijn en een paar schoten moeten tegenhouden, maar dat deden we niet. En Noorwegen was ook gewoon heel sterk."

"Het was heel 'close', maar hebben het niet verloren in die laatste paar seconden. We hebben niet super gespeeld en hadden al eerder Nora Mork moeten beteugelen", doelde de Deense op de Noorse sterspeelster, die liefst twaalf goals maakte in de finale.

Denderen

Snelder baalde na de finale ook stevig. "We hadden een duidelijk plan hoe we Noorwegen wilden verslaan", zei de captain tegen Ziggo Sport. "We waren ervan overtuigd dat we alle antwoorden hadden op hun spel. Als je dan zo dichtbij bent als vandaag, dan wil je ook winnen."

De cirkelspeelster zag dat Oranje goed begon in Göteborg. In de WK-finale van vorig jaar (23-31) en in de strijd om olympisch brons in augustus (26-36) wervelde Noorwegen in de openingsfase juist nog over Nederland heen op weg naar simpele zeges.

"We zijn heel rustig gebleven in de eerste helft", keek Snelder terug. "Noorwegen staat erom bekend dat ze er op een gegeven moment overheen denderen, daar dat konden we eigenlijk wel redelijk tegenhouden."

"Ik ben trots op hoe we zijn blijven vechten tot het eind, maar het is onwijs balen van het verlies", zei de emotionele Snelder, die met zes goals topscorer was van Nederland. "We blijven weer achter met zilver. Dat is geen lekker gevoel op dit moment.''

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Sanne, Tess, Yvette, Jasmina, Lois, Angela, Nycke, Danick, Lynn, Debbie, Maura, Michelle, Kelly, Laura, Jessy, Estavana en Helle aan!