Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Beachvolleybalsters Meppelink en Van Gestel gaan weer team vormen

Beachvolleybalsters Meppelink en Van Gestel gaan weer team vormen

RoadToTokyo

Cheer!

DEN HAAG - Beachvolleybalsters Madelein Meppelink en Sophie van Gestel gaan weer samenspelen. Vanaf 1 januari 2017 vormen de twee een team, maakte de volleybalbond woensdag bekend. Eerder speelden ze van 2011 tot en met 2013 samen.

Deel dit artikel op social media

Meppelink vormde de afgelopen jaren een koppel met Marleen van Iersel. Na de Olympische Spelen van Rio de Janeiro besloten ze ieder hun weg te gaan. Van Iersel speelt tegenwoordig samen met Manon Nummerdor-Flier samen, die overstapte van de zaal naar het zand.

Van Gestel stond de afgelopen twee jaar in het zand met Jantine van der Vlist, die begin oktober bekendmaakte te stoppen met beachvolleyballen.

Het 'nieuwe' duo heeft veel zin in het nieuwe seizoen. "Ik kijk uit naar onze hernieuwde samenwerking'', aldus Meppelink woensdag. ,,Sophie en ik kennen elkaar door en door. We vormden altijd al een goed team, en nadat Sophie in 2013 tijdelijk stopte met beachvolleybal, zijn we bevriend gebleven."

"Wij verwachten heel snel weer mee te kunnen doen met de wereldtop en kijken uit naar de eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen. Sophie is een van de meest getalenteerde verdedigers ter wereld. Zij kan voor grote verrassingen zorgen en ballen pakken die bijna niemand heeft.''

Verslavend

Ook Van Gestel is blij Meppelink weer aan haar zijde te hebben. "Het spelletje is zo verslavend en zo gaaf dat ik graag nog door wil. Madelein is een speelster van wereldklasse. We hopen snel weer aan te haken op het hoogste niveau.''

Meppelink en Van Gestel wonnen in 2013 de Grand Slam van Corrientes en zijn daarmee het enige Nederlandse vrouwenteam dat ooit een Grand Slam won in het beachvolleybal.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Madelein en Sophie aan!