Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Wüst schaamt zich voor laatste rondes op 3 kilometer in Harbin

Wüst schaamt zich voor laatste rondes op 3 kilometer in Harbin

EK en WK

Cheer!

HARBIN - Ireen Wüst heeft geen idee hoe het komt dat ze vrijdag bij de start van het World Cup-seizoen in Harbin slechts zevende werd op de 3000 meter en schaamt zich met name voor de laatste rondes van haar race.

Deel dit artikel op social media

De rijdster van Team Justlease.nl kwam in de slotrit in actie tegen Martina Sablikova, die de afstand won in 4.08,26. Wüst kwam niet verder dan 4.11,76, goed voor de zevende plaats.

"Ik weet het niet. Ik voel me goed. Het schaatsen gaat de hele week al lekker. Ik reed deze week bijzonder hard op een baan als deze. Ik had er vertrouwen in", zegt de olympische kampioene op de 3 kilometer tegen de NOS.

"Het begin ging goed, maar ik moest al best snel werken. Toen ik daarna nog harder moest werken, liep het niet meer. Technisch schaam ik me wel een beetje voor die laatste rondjes. Ik doe mijn best, maar ik kreeg er niets meer uit."

Paniekvoetbal

Wüst wacht al bijna twee jaar op een zege in het wereldbekercircuit. In de laatste jaren was ze niet zo langzaam op de 3 kilometer als vrijdag in Harbin.

"Hier word ik niet blij van. Houd maar op. Ik zag het niet aankomen en mijn coach Rutger Tijssen ook niet. Laten we het maar op een incident houden. We moeten nu niet ineens paniekvoetbal gaan spelen en het heel anders gaan doen."

Zaterdag staat bij de vrouwen de 1000 meter, de ploegenachtervolging en de mass start op het programma. Wüst rijdt sowieso de kilometer en mogelijk ook de ploegenachtervolging.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Ireen aan!