Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Westra verruilt Astana voor procontinentale ploeg Wanty-Groupe Gobert

Westra verruilt Astana voor procontinentale ploeg Wanty-Groupe Gobert

Cheer!

Lieuwe Westra gaat volgend jaar een niveautje lager proberen zijn wielercarrière nieuw leven in de te blazen. De 34-jarige Fries verruilt na een moeilijk jaar World Tour-formatie Astana voor het procontinentale Wanty-Groupe Gobert.

Deel dit artikel op social media

Westra hoopt bij zijn nieuwe werkgever meer voor zijn eigen kansen te mogen gaan.

"Ik heb een geweldige tijd beleefd bij Astana en wil hen daar ook voor bedanken. Tegelijk kan ik bij een ploeg als Wanty-Groupe Gobert zelf weer een andere rol gaan spelen in de koers. Daar kijk ik ook enorm naar uit'', zegt de tijdrijder woensdag in een persbericht.

"Bovendien kom ik er heel wat andere oude bekenden tegen. In die zin wordt rijden voor deze ploeg ook een beetje thuiskomen."

Westra reed de afgelopen drie seizoenen voor het Kazachse Astana. Hij won in 2014 een etappe in de Ronde van Catalonië en een etappe in het Critérium du Dauphiné, en in maart van dit jaar pakte hij de eindzege in de Driedaagse de Panne.

Na de de Ronde van Zwitserland in juni raakte Westra echter in een zware mentale dip. Hij weet die onder meer aan zijn verbroken relatie, het in zijn eentje wonen in Monaco en de vele valpartijen in het peloton. In september maakte hij zijn rentree in het peloton.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Lieuwe aan!