Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Waterpoloërs beginnen World League met winst tegen Frankrijk

Waterpoloërs beginnen World League met winst tegen Frankrijk

Cheer!

De Nederlandse waterpoloërs zijn de World League dinsdag begonnen met een overwinning op Frankrijk.

Deel dit artikel op social media

De ploeg van bondscoach Robin van Galen was met 11-10 (1-1, 2-2, 5-3, 3-4) te sterk voor de Fransen.

Oranje nam hiermee in het uitverkochte Groenhovenbad in Gouda revanche voor de uitschakeling voor deelname aan de Olympische Spelen. Frankrijk veroverde in april het laatste ticket voor Rio de Janeiro door de Nederlandse mannen na strafworpen te verslaan.

De strijd tussen beide landen ging lang gelijk op. Na de eerste periode was de stand 1-1. Daarna was een voorsprong steeds maar van korte duur. Bij een stand van 6-6 slaagde Nederland erin uit te lopen naar 8-6. Frankrijk behield echter steeds de aansluiting.

In de laatste periode kwam Oranje met 11-8 voor. De Fransen kwamen toch weer terug tot 11-10, maar de mannen van Van Galen hielden de kleine marge tot het einde vast.

Jorn Winkelhorst was topscorer bij Oranje met drie doelpunten. Lars Gottemaker scoorde twee keer.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!