Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Vijf medailles voor Nederland op slotdag WB-shorttrack

Vijf medailles voor Nederland op slotdag WB-shorttrack

EK en WK

Cheer!

CALGARY - Op de slotdag van de wereldbeker in Calgary hebben de Nederlandse shorttrackers zondag vijf medailles gewonnen. Er was zilver voor zowel de mannen als de vrouwen op de aflossing en drie schaatsers wonnen brons op een individueel onderdeel.

Deel dit artikel op social media

De beide Nederlandse ploegen wonnen het zilver op de aflossing. De vrouwen deden dat in een Nederlands record met 4.06,237. De ploeg bestond uit Jorien ter Mors, Suzanne Schulting, Yara van Kerkhof en Lara van Ruijven. De Koreaanse vrouwen waren het sterkst in een nieuw wereldrecord.

Bij de mannen was het een afvalwedstrijd met valpartijen voor Zuid-Korea en Canada. Hongarije en Nederland bleven wel op de been. De Hongaren waren Sjinkie Knegt, Daan Breeuwsma, Itzhak de Laat en Dennis Visser nipt te snel af.

Van Kerkhof

Voor Yara van Kerkhof betekende de derde plek op de 500 meter haar eerste wereldbekermedaille op een individueel nummer.

In een snelle finale bleef ze met 43,000 seconden nipt boven het Nederlands record dat met 42,953 op naam van Jorien ter Mors staat. Lara van Ruijven werd in de B-finale tweede en eindigt daarmee als zesde.

De snelste op de kortste afstand bij de vrouwen was de Britse Elise Christie en de Canadese Jamie Macdonald werd tweede.

Knegt

Knegt bleef ver verwijderd van een record. Dat kwam door een valpartij in de laatste bocht. Doordat de Kazach Denis Nikisha eerder in de finale ten val was gekomen kon Knegt snel opstaan en zo alsnog als derde finishen.

Voor Knegt was het de tweede medaille van het weekend. De sportman van 2015 was zaterdag de sterkste op de 1500 meter.

Knegt zag de Hongaar Shaolin Sandor Liu naar het goud sprinten en de Rus Semen Elistratov naar het zilver.

Schulting

Op de 1000 meter kwam Schulting het podium haar erg bekend voor. Het was met de Koreanse vrouwen Choi en Shim exact hetzelfde als op de 1500 meter van zaterdag.

Schulting reed een groot deel van de finale achteraan, maar wist zich in de laatste rondjes naar voren te werken. Op de streep greep ze een medaille door een sterke finish waarmee ze de nummer vier drie duizendsten te snel af was.

De Laat

Op de 1000 meter voor mannen was het Itzhak de Laat die als beste Nederlander eindigde. Hij kwam er in de finale niet aan te pas en eindigde als vierde.

Ook Daan Breeuwsma kwam in actie in de A-finale. Vroeg in de wedstrijd probeerde hij zich naar voren te werken en kwam daarbij ten val. Zo was hij kansloos voor de medailles.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Sjinkie, Daan, Yara, Itzhak, Lara, Dennis en Suzanne aan!