Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verstappen start als vierde in GP Brazilië, Hamilton op pole

Verstappen start als vierde in GP Brazilië, Hamilton op pole

Cheer!

Max Verstappen start zondag bij de Grand Prix van Brazilië als vierde. Lewis Hamilton vertrekt bij de voorlaatste race van het seizoen vanaf pole position.

Deel dit artikel op social media

Verstappen realiseerde zaterdag in de laatste kwalificatiesessie een tijd van 1.11,485 op het circuit van Interlagos. Daarmee moest hij Mercedes-coureurs Hamilton (1.10,736), Nico Rosberg (1.10,838) en Ferrari-coureur Kimi Raikkonen (1.11,404) voor zich dulden.

De top tien werd gecompleteerd door Sebastian Vettel (Ferrari), Daniel Ricciardo (Red Bull), Romain Grosjean (Haas), Nico Hülkenberg, Sergio Perez (beiden Force India) en Fernando Alonso (McLaren).

Verstappen kan in Brazilië voor de zevende keer dit seizoen op het podium eindigen. Eerder won de 19-jarige Red Bull-coureur in Spanje, werd hij tweede in Oostenrijk, Groot-Brittannië, Maleisië en Japan en eindigde hij als derde in Duitsland.

Heelhuids

Het verbaasde Verstappen niet dat hij het in de kwalificatie moest afleggen tegen de Mercedessen. "Je weet dat zij de motoren altijd opschroeven voor de kwalificatie. Dat was nu ook weer zo, dus vandaar het grote verschil."

De Limburger hoopt morgen op regen in São Paulo. "Dat zou mooi zijn", zegt hij voor de camera van Ziggo Sport. "Ik denk dat Ferrari wel sterk is als het droog is. Het is afwachten. Ik hoop op een goede start, maar we moeten eerst maar eens heelhuids door de eerste bocht komen en dan zien we wel wat er gebeurt."

Tijdens de eerste sessie van de kwalificatie kwam Verstappen met 1.11,957 tot de derde tijd. Jenson Button, Kevin Magnussen, Pascal Wehrlein, Esteban Ocon, Marcus Ericsson en Felipe Nasr vielen af.

In Q2 klokte Verstappen met 1.11,834 eveneens de derde tijd. Voor Valtteri Bottas, Esteban Gutierrez, Felipe Massa, Daniil Kvyat, Carlos Sainz en Jolyon Palmer was de kwalificatie na de tweede sessie voorbij.

Vrije training

Eerder op zaterdag had Verstappen de vijfde tijd genoteerd in de laatste vrije training. Vrijdag zette hij de tweede tijd neer in de eerste vrije training en eindigde hij als zesde in de tweede oefensessie.

De race in Brazilië gaat zondag om 17.00 uur van start. Rosberg is bij winst van de Grand Prix verzekerd van de eerste wereldtitel in zijn loopbaan. Verstappen staat zesde in de WK-stand en maakt nog kans op de vierde plaats.

De coureurs komen eind november nog in actie in Abu Dhabi voor de laatste race van het seizoen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!