Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verstappen heeft positief gevoel over 2017 met nieuwe regels

Verstappen heeft positief gevoel over 2017 met nieuwe regels

Cheer!

ABU DHABI - Max Verstappen kijkt met een positief gevoel uit naar 2017. Door de reglementswijzigingen in de Formule 1 hoopt zijn team Red Bull Racing volgend jaar de strijd aan te kunnen gaan met Mercedes.

Deel dit artikel op social media

"Volgend jaar hebben de auto's bredere vleugels, een grotere vloer en bredere banden", somt Verstappen op. "Dat zorgt voor meer downforce op de auto en meer mechanische grip."

"Dat maakt samen met de banden een enorm verschil. Op het rechte stuk zullen we minder snel zijn, maar in de bochten gaat de snelheid omhoog", zegt Verstappen tegen NUsport.

"Je hebt meer grip. Sommige bochten kun je dit jaar net niet vol gas door, dat kan volgend jaar wel", legt de 19-jarige coureur uit. "Je moet fysiek een stuk sterker zijn, op dat gebied wordt het moeilijker."

Alle Formule 1-teams zijn al maandenlang bezig met de ontwikkeling van de wagen voor 2017. "Bij ons team ziet het er op dit moment positief uit, maar we weten niet hoe de andere teams zich voorbereiden", aldus Verstappen.

Vader Jos Verstappen: "Als Max een goede auto heeft, dan weet ik zeker dat hij kampioen gaat worden."

Abu Dhabi

Komend weekend staat in Abu Dhabi de laatste Grand Prix van het huidige seizoen op het programma. Met een achterstand van vijf punten op Sebastian Vettel in de WK-stand hoopt Verstappen het jaar als vierde af te kunnen sluiten.

Verstappen weet niet of het circuit Yas Marina in Abu Dhabi het team van Red Bull Racing goed ligt. "Dat is nog even afwachten. Het moet wel redelijk oké zijn. De lange rechte stukken zijn moeilijk, maar de laatste sector met veel bochten is positief voor ons."

De Grand Prix van Abu Dhabi begint zondag om 14.00 uur.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!