Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verstappen geniet van 'geweldige inhaalmanouevres' op Interlagos

Verstappen geniet van 'geweldige inhaalmanouevres' op Interlagos

Cheer!

SAO PAULO - Max Verstappen glunderde zondag na zijn spectaculaire inhaalrace in de Grand Prix van Brazilië van oor tot oor op het podium.

Deel dit artikel op social media

"Het was een ongelooflijke race in moeilijke omstandigheden. Ik kon niet zien waar ik reed door de regensluiers", aldus Verstappen na de race in Sao Paulo, die zelfs twee keer tijdelijk werd stilgelegd vanwege de kletsnatte omstandigheden.

"Na de tweede herstart wist ik Nico Rosberg in te halen, maar kort daarna had ik een angstig moment. Al mijn wielen blokkeerden. Ik hield mijn auto op de baan. Laat ik zeggen dat het 50 procent kunde was en 50 procent geluk.''

De 19-jarige Limburger wisselde vervolgens gedurfd naar snellere intermediate banden, maar moest noodgedwongen weer de pitstraat in om toch voor de regenbanden te kiezen omdat het weer harder begon te regenen.

De coureur van Red Bull Racing lag na zijn laatste pitstop op zestiende plek, maar in de laatste vijftien rondes van de race wist hij na enkele fraaie inhaalmanoeuvres alsnog de derde plek te veroveren.

"Ik weet niet eens op welke positie ik toen lag, maar ik heb een paar geweldige inhaalmanouevres kunnen laten zien en om dan op het podium te eindigen, is een geweldig resultaat."

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!