Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Veel zwemtalenten in ploeg voor WK kortebaan in Canada

Veel zwemtalenten in ploeg voor WK kortebaan in Canada

Cheer!

WINDSOR - Nederland doet volgende maand met vijftien zwemmers mee aan de wereldkampioenschappen kortebaan in het Canadese Windsor. Een groot deel van de ploeg bestaat uit talenten.

Deel dit artikel op social media

Kim Busch, Marrit Steenbergen, Kyle Stolk en Nyls Korstanje zwommen afgelopen week bij de NK kortebaan de limieten die gelden voor sporters geboren in of na 1996 (mannen) en 1998 (vrouwen).

Dat toernooi in Hoofddorp gold als laatste kwalificatiemoment voor de WK in Windsor, die van 6 tot en met 11 december worden gehouden.

Veel andere zwemmers hadden zich vorig jaar bij de EK in Netanya al voor het toernooi geplaatst. Femke Heemskerk liet eerder al weten de WK over te slaan, omdat ze een langere rustpauze heeft ingelast.

"Het is geweldig te zien dat de jeugd zich zo heeft ontwikkeld. We gaan met een sterk team naar Windsor, een mooie mix van ervaren zwemmers en debutanten. We hebben zeker kans op finaleplaatsen en medailles", aldus technisch manager Andre Cats van zwembond KNZB.

De selectie:

Vrouwen: Kim Busch (50 vrij, 100 vlinder), Ranomi Kromowidjojo (50 vrij, 100 vrij), Maud van der Meer (estafette), Robin Neumann (estafette), Sharon van Rouwendaal (400 vrij, 800 vrij), Marrit Steenbergen (100 vrij, 200 vrij, 100 wissel), Kira Toussaint (100 rug), Tamara van Vliet (estafette), Maaike de Waard (50 rug, 50 vlinder).

Mannen: Maarten Brzoskowski (estafette), Dion Dreesens (estafette), Nyls Korstanje (50 vrij, 100 vrij), Jesse Puts (50 vrij), Ben Schwietert (estafette), Kyle Stolk (100 vrij, 200 vrij, 100 wissel, 200 wissel).

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!