Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van Riessen sprint naar brons bij wereldbeker in Apeldoorn

Van Riessen sprint naar brons bij wereldbeker in Apeldoorn

Cheer!

APELDOORN - Laurine van Riessen heeft zondag op het onderdeel sprint brons gewonnen bij de wereldbeker baanwielrennen in Apeldoorn. Ze versloeg de Russin Olena Starikova in de strijd om de derde plek.

Deel dit artikel op social media

Van Riessen won beide heats van Starikova. De Nederlandse had de halve finale bereikt door de Amerikaanse Mandy Marquardt te verslaan.

Shanne Braspenninckx, die eerder werd uitgeschakeld door Marquardt, eindigde in Apeldoorn op de negende plek.

Het goud op de sprint ging naar Wai Sze Lee uit Hong Kong. Zij was in de finale de Spaanse Tania Calvo Barbero te snel af.

Hoogland

Jeffrey Hoogland eindigde als vierde op het onderdeel keirin. Dat was veel meer dan de Nijverdaller had verwacht in zijn eerste optreden sinds de Olympische Spelen n Rio de Janeiro afgelopen zomer.

Zaterdag greep hij in de sprint met een vierde plaats net naast een medaille. Vrijdag werd Hoogland met zijn ploegmakkers Roy van den Berg en Hugo Haak uitgeschakeld in de eerste ronde van de teamsprint.

De kwalificatieronde van de keirin overleefde Hoogland tamelijk eenvoudig: daarin werd hij tweede achter de winnaar van het sprinttoernooi, Andrij Vinokoerov.

In de tweede schifting hield hij opnieuw genoeg tegenstanders achter zich, door weer als tweede te finishen. De finale was een race te veel voor Hoogland, die de Tsjech Tomas Babek zag winnen. De Oekraïner Vinokoerov legde beslag op het zilver, terwijl Juan Peralta uit Spanje als nummer drie het podium mocht betreden.

Wild

Kirsten Wild, die vrijdag nog goud pakte op het omnium, eindigde zondag op de puntenkoers als negende.

Elinor Barker won de wedstrijd. De Britse behaalde 39 punten en dat waren er acht meer dan de Japanse Minami Uwano (31 punten, zilver) en elf meer dan de Tsjechische Jarmila Matsjakova (28, brons). Wild kwam uit op elf punten.

Halverwege de race namen zeven rensters een ronde voorsprong en dat betekende de beslissing in de uiteindelijke medailleverdeling. Wild probeerde de schade nog wel te repareren door op negentien ronden van het einde alleen weg te rijden uit het peloton. Ze kreeg evenwel nooit voldoende ruimte om rond te gaan.

Eefting

Roy Eefting eindigde op het omnium na vier onderdelen op de tiende plaats, met 72 punten.

Szymon Sajnok kreeg het goud omgehangen (127 punten). De Pool had drie punten meer dan Albert Torres uit Spanje (124) en bleef de Franse renner Benjamin Thomas twintig punten voor.

Na de scratch, het openingsonderdeel, stond de 27-jarige Eefting negende. Die positie wisselde de geboren Apeldoorner door een prima temporonde (derde plaats) in voor de vierde stek na twee nummers.

In de afvalkoers liet hij zich echter heel snel insluiten en dat betekende een vroegtijdige aftocht, met een vijftiende plaats die hem op de tiende positie in het tussenklassement bracht. Die ranking kon hij met kunst- en vliegwerk vasthouden tijdens de afsluitende puntenkoers over 25 kilometer waarin hij als negentiende de streep passeerde.

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Laurine aan!