Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van der Breggen heeft nog genoeg doelen na droomjaar 2016

Van der Breggen heeft nog genoeg doelen na droomjaar 2016

Cheer!

Anna van der Breggen weet dat het heel moeilijk zal worden om haar succesvolle 2016 te overtreffen, maar de olympisch wielerkampioene op de weg heeft nog voldoende doelen voor de komende jaren.

Deel dit artikel op social media

"Ik ben nog nooit wereldkampioen geweest, dus die titel staat sowieso op mijn lijstje", zegt de 26-jarige Van de Breggen met een glimlach voor de camera van NUsport.

"Het kan lastig zijn om na zo'n jaar een volgend doel te stellen, maar er zijn nog zat dingen die ik wil bereiken. Volgend jaar komen er een aantal nieuwe wedstrijden bij in het vrouwenwielrennen met onder meer de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik, dus uitdagingen genoeg."

Van der Breggen werd vrijdag in Rosmalen eerst nog geëerd voor haar droomjaar 2016. De Europees kampioene kreeg voor het tweede jaar op rij de Keetie van Oosten-Hage Trofee voor beste Nederlandse wielrenster van het jaar.

"Dat is altijd een heel bijzondere prijs. En het is heel leuk om nog een keer terug te kijken op zo'n mooi jaar. Ik kan misschien wel nooit meer een jaar op deze manier beleven, dus nu is het moment om daarvan te genieten."

Huilen

Het Nederlandse wielrennen kende vele hoogtepunten in 2016 met olympische medailles, ritzeges in grote rondes, klassiekerzeges en een bijna-eindwinst in een grote ronde, maar één dag stak er ook voor veel (oud-)renners en andere aanwezigen op het wielergala bovenuit: de wegwedstrijd voor vrouwen bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Van der Breggen bezorgde Nederland aan de Copacabana het eerste goud van de Spelen na een even dramatische als spannende koers. De Zwolse wordt sindsdien nog vaak herinnerd aan die gouden race.​

"Het blijft bijzonder te merken hoeveel mensen de olympische wegwedstrijd hebben bekeken. En niet alleen bekeken, maar het ook op een speciale manier hebben beleefd", zegt Van der Breggen. "Mensen die normaal niet zoveel met wielrennen hebben, vertellen me dat ze huilend op de bank hebben gezeten. Dat toont wel aan dat die wegrit een heel bijzondere gebeurtenis is geweest."

"Ik ben er trots op dat die koers promotie voor het vrouwenwielrennen is geweest en hopelijk kunnen we dat volgend jaar doortrekken door nog veel mooie wedstrijden te laten zien."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Anna aan!