Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Turnster Van Klaveren zet door enkelblessure punt achter carrière

Turnster Van Klaveren zet door enkelblessure punt achter carrière

Cheer!

Turnster Noël van Klaveren zet per direct een punt achter haar loopbaan. De 20-jarige Nederlandse kampt al anderhalf jaar met een blessure aan haar enkel.

Deel dit artikel op social media

Door die kwetsuur moest Van Klaveren afgelopen zomer de Olympische Spelen in Rio de Janeiro laten schieten. In 2013 veroverde ze zilver op de EK in Moskou.

"Ik vind het een moeilijke beslissing en ben er erg verdrietig over. Als klein meisje van zes begon ik met recreatiegym en ik had nooit durven dromen dat ik zo ver ben gekomen", zegt Van Klaveren vrijdag tegen Studio Alphen.

"Drie weken geleden heb ik te horen gekregen dat turnen op topniveau niet meer mogelijk is. Dat kwam hard aan. Mijn wereld stortte in. Inmiddels ben ik bijna 21 jaar en is dit toch vijftien jaar een deel van mijn leven geweest."

Na haar zilveren medaille op de EK in 2013 nam Van Klaveren een pauze. Anderhalf jaar geleden maakte ze haar rentree.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Noël aan!