Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Tokio 2020 denkt aan verplaatsen roeilocatie om kosten te besparen

Tokio 2020 denkt aan verplaatsen roeilocatie om kosten te besparen

RoadToTokyo

Cheer!

TOKIO - De roei- en kanolocatie voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio wordt mogelijk verplaatst naar het noorden van Japan om kosten te besparen.

Deel dit artikel op social media

Een andere mogelijkheid is om een tijdelijk in plaats van een permanent roei- en kanostadion te maken, zo adviseert een commissie van de lokale regering van Tokio dinsdag.

Het panel van externe experts is in het leven geroepen om te bekijken hoe de kosten voor de organisatie van de Zomerspelen in de Japanse hoofdstad ingeperkt kunnen worden.

Volgens de commissie dreigen de Spelen meer dan 30 miljard dollar (ruim 27 miljard euro) te gaan kosten, vier keer meer dan in eerste instantie verwacht werd. Er wordt daarom nadrukkelijk gekeken naar mogelijke bezuinigingen.

Het verplaatsen van het nog te bouwen roei- en kanostadion van Sea Forest in het centrum van Tokio, vlak bij het olympisch dorp, naar een al bestaande accommodatie in Miyagi, een plaats 400 kilometer ten noorden van de hoofdstad, zou een besparing van zo'n 350 miljoen dollar (320 miljoen euro) kunnen opleveren.

Een andere optie is om een tijdelijk stadion te bouwen in Sea Forest, waardoor de bouwkosten meer dan gehalveerd zouden worden, van 700 miljoen dollar (638 miljoen euro) naar 300 miljoen dollar (274 miljoen euro).

Zwemmen

De commissie heeft ook voorgesteld om het zwemmen en volleybal te verplaatsen van nog te bouwen stadions naar al bestaande accommodaties.

Gouverneur Yuriko Koike van Tokio zal de plannen later op dinsdag bespreken met het Internationaal Olympisch Comité (IOC).

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!