Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Ter Mors verbetert twee Nederlandse records bij wereldbeker shorttrack

Ter Mors verbetert twee Nederlandse records bij wereldbeker shorttrack

EK en WK

Cheer!

CALGARY - Op de eerste dag van de wereldbekerwedstrijden shorttrack in Calgary heeft Jorien ter Mors twee Nederlandse records verbeterd. Na haar nieuwe nationale toptijd op de 500 meter scherpte ze vrijdag ook met de aflossingsploeg het Nederlands record aan.

Deel dit artikel op social media

Ter Mors klokte met Lara van Ruijven, Yara van Kerkhof en Suzanne Schulting in de series van de 3000 meter aflossing een tijd van 4.07,637. Dat was ruim twee seconden sneller dan de vorige toptijd uit 2013. De relayploeg eindigde als tweede achter Zuid-Korea en plaatste zich voor de finale.

Vrijdag noteerde Ter Mors op de Olympic Oval een tijd van 42,953 seconden op de 500 meter. Ze was daarmee net iets sneller dan haar oude toptijd (42,965), die ze zelf in maart 2014 bij de wereldkampioenschappen in Montréal neerzette.

Ze werd tweede in de heats, achter regerend Europees kampioene Elise Christie. Daarmee bereikte ze de finalerondes van zaterdag.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jorien, Lara, Suzanne en Yara aan!