Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Schulting pakt zilver op 1000 meter bij wereldbeker in Salt Lake City

Schulting pakt zilver op 1000 meter bij wereldbeker in Salt Lake City

EK en WK

Cheer!

SALT LAKE CITY - Shorttrackster Suzanne Schulting heeft in de nacht van zaterdag op zondag bij de tweede wereldbeker in Salt Lake City zilver veroverd op de 1000 meter.

Deel dit artikel op social media

De 19-jarige rijdster kwam in de eindsprint net tekort tegen de Zuid-Koreaanse Jiyoo Kim: 1.29,786 tegen 1.29,882.

Voor Schulting was het haar tweede wereldbekermedaille op rij op deze afstand. Vorige week behaalde ze brons tijdens het openingstoernooi in Calgary. Schulting leidt nu in het wereldbekerklassement van de 1000 meter.

Jorien ter Mors ging in de finale van de 1500 meter vergeefs op jacht naar haar eerste individuele wereldbekermedaille in het shorttrack in drie jaar. De tweevoudig wereldkampioene op de langebaan liep tegen een straf aan en belandde daardoor in de finale op de zesde en laatste plaats. De Zuid-Koreaanse Minjeong Choi pakte goud.

Sjinkie Knegt strandde door een straf in de kwartfinales van de 1000 meter. Daan Breeuwsma eindigde op deze afstand als negende.

Wereldrecord

In de halve finales van de aflossing op de 3000 meter reed de Zuid-Koreaanse vrouwenploeg een wereldrecord (4.04,222). In dezelfde race eindigde de Nederlandse formatie als tweede in de Nederlandse recordtijd van 4.04,853.

Yara van Kerkhof, Rianne de Vries, Ter Mors en Schulting gaan zondag in de finale de strijd om de medailles aan. In Calgary won Oranje vorig weekeinde zilver achter Zuid-Korea.

Ook de Nederlandse mannenploeg haalde de finale van de aflossing over 5000 meter. Adwin Snellink, Itzhak de Laat, Breeuwsma en Knegt wonnen hun race in de halve eindstrijd. Het viertal gaat zondag in de finale voor goud.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!