Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Programma TeamNL zwemmen WK korte baan

Programma TeamNL zwemmen WK korte baan

RoadToTokyo

Cheer!

NIEUWEGEIN - Het wereldkampioenschap kortebaanzwemmen vindt van 6 t/m 11 december plaats in Windsor Canada. Nederland is met 15 zwemmers vertegenwoordigd, een mooie mix van ervaren sporters en debutanten. 

Deel dit artikel op social media

In de bijlage het schema van de Nederlanders van dag tot dag, wie zwemt wanneer en op welke afstanden. De series beginnen om 9.30 uur lokale tijd, dat is 15.30 uur in Nederland. De finales zijn om 18.30 uur, dat is 00.30 uur in Nederland.

ONK Hoofddorp
Het nationale kampioenschap korte baan, begin november in Hoofddorp, was de laatste mogelijkheid voor zwemmers om zich te kwalificeren voor de WK korte baan in Canada. Een aantal zwemsters had zich al gekwalificeerd via het EK in Netanya eind 2015. Jesse Puts had de limiet behaald tijdens een kortebaanwedstrijd in Aken.

In Hoofddorp zwommen Kim Busch, Marrit Steenbergen, Kyle Stolk en Nyls Korstanje de OTT tijd, de limiet voor sporters geboren in/na 1996 (mannen) en 1998 (vrouwen). “Het is geweldig te zien dat de jeugd zich zo heeft ontwikkeld. We gaan met een sterk team naar Windsor, een mooie mix van ervaren zwemmers en debutanten. We hebben zeker kans op finaleplaatsen en medailles”, aldus Andre Cats.

De volgende zwemmers gaan mee naar Windsor

Vrouwen
Kim Busch (50vrij, 100 vlinder)
Ranomi Kromowidjojo (50vrij, 100vrij)
Maud van der Meer (estafette)
Robin Neumann (estafette)
Sharon van Rouwendaal (400vrij, 800vrij)
Marrit Steenbergen (100vrij, 200vrij, 100wissel)
Kira Toussaint (100rug)
Tamara van Vliet (estafette)
Maaike de Waard (50rug, 50vlinder)

Mannen
Maarten Brzoskowski (estafette)
Dion Dreesens (estafette)
Nyls Korstanje (50vrij, 100vrij)
Jesse Puts (50vrij)
Ben Schwietert (estafette)
Kyle Stolk (100vrij, 200vrij, 100wissel, 200wissel)

De begeleidende staf bestaat uit Marcel Wouda (coach), Mark Faber (coach), Elsbeth van Dorssen (arts), Patrick Martens (fysiotherapeut) en Sander Ganzevles (race analist).

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Maud, Maarten, Ben, Marrit, Ranomi, Kira, Kyle, Robin, Sharon, Maaike, Kim en Jesse aan!