Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Polling laat EK judo in 2017 schieten

Polling laat EK judo in 2017 schieten

RoadToTokyo

Cheer!

ARNHEM - Kim Polling doet volgend jaar april niet mee aan de Europese kampioenschappen judo in Polen. Ze is nog herstellende van een elleboogblessure.

Deel dit artikel op social media

De drievoudig Europees kampioene in de klasse tot 70 kilogram (2013, 2014 en 2015) nam na de teleurstellend verlopen Olympische Spelen rust. Polling verloor daar direct in haar eerste partij.

Als de elleboogkwetsuur met rust geneest, hoopt Polling begin volgend jaar weer volop te kunnen trainen. Anders wacht een operatie. "Het beste scenario is dat ik na de rustperiode in maart weer op de judomat sta. De EK komen dan te vroeg", zegt de judoka donderdag tegen de NOS.

Polling overweegt daarnaast om voor Italië te gaan judoën. Ze verhuist volgens de omroep volgend jaar naar dat land om samen te gaan wonen met haar vriend, maar onduidelijk is wat dat voor haar sportieve toekomst betekent.

Als gesprekken met de judobond op niets uitlopen, overweegt Polling onder de Italiaanse vlag verder te sporten.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kim aan!