Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Nuis pakt zilver achter Mantia op 1500 meter in Nagano

Nuis pakt zilver achter Mantia op 1500 meter in Nagano

EK en WK

Cheer!

Kjeld Nuis heeft zondag bij de wereldbeker in Nagano zilver gepakt op de 1500 meter. De Nederlander moest met een tijd van 1.45,63 alleen de Amerikaan Joey Mantia (1.45,43) voor zich dulden. Shani Davis (1.46,43) eindigde als derde.

Deel dit artikel op social media

Sven Kramer won vorige week de 1500 meter in Harbin, maar kon dat kunstje in Japan niet herhalen. Hij werd in de laatste rit geklopt door de Belg Bart Swings, maar beiden eindigden naast het podium. Swings (1.46,59) werd vierde, Kramer (1.47,02) zesde.

Patrick Roest was sneller dan Kramer. De pas 20-jarige Nederlander eindigde keurig als vijfde in 1.46,83. Ploeggenoot Douwe de Vries reed de veertiende tijd (1.47,81). Thomas Krol eindigde als zestiende (1.47,87).

De Rus Denis Yuskov, vorige week tweede in Harbin, meldde zich af met een teenblessure.

Ongeslagen

Kramer was tot aan zondag ongeslagen dit seizoen, mede dankzij zijn sterke optredens op de 1500 meter. Hij schreef eind vorige maand de schaatsmijl bij de KNSB Cup in Groningen (1.46,88) op zijn naam en deed dat ook tijdens de eerste wereldbeker in China (1.46,79). Ook zegevierde hij op de andere zes afstanden waarop hij aan de start verscheen..

Nuis startte vorige week in Harbin op de 1500 meter nog in de B-groep. Met zijn winnende tijd van 1.47,38 zou hij in de hoofddivisie achter Kramer eveneens als tweede zijn geëindigd. Nuis pakte zaterdag in Nagano voor de tweede keer op rij goud op de 1000 meter.

500 meter

Nuis kende na zijn zilveren plak op de 1500 meter een teleurstelling op de 500 meter door twee valse starten te noteren, waarop diskwalificatie volgde.  

Jan Smekens reed met een tijd van 34,89 naar de tweede plek, achter de verrassende Duitser Nico Ihle (34,82), die het goud pakte. De Koreaan Min-Kyu Cha eindigde op plaats drie met een tijd van 34,96.

Pavel Kulizhnikov uit Rusland, die vorige week in Harbin goud en zilver pakte, stelde teleur en eindigde op de vijfde plek (35,01) achter de Nederlander Kai Verbij, die een tijd neerzette van 34,97.

Met een tijd van 35,02 eindigde Ronald Mulder op de zesde plek. Daidai Ntab klokte 35,17, waarmee hij eindigde op plaats elf.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kjeld en Sven aan!