Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Nederlandse sweep op Europa Cup slopestyle

Nederlandse sweep op Europa Cup slopestyle

EK en WK

Cheer!

LANDGRAAF - De Nederlandse freestyle snowboarders hebben voor een sensatie gezorgd op de Europa Cup slopestyle. In SnowWorld Landgraaf kaapten zij voor de tweede dag op rij de hoofdprijzen weg. Babs Barnhoorn (foto) won opnieuw bij de vrouwen. Bij de mannen was Max de Vries dit keer de beste. Op het podium trof hij zijn landgenoten Niek van der Velden (zilver) en Rakim Foy (brons).

Deel dit artikel op social media

“Het is echt heel knap wat ze hier hebben laten zien”, aldus Frank van der Putten, trainer van de Nederlandse freestyle selectie. De Europa Cup werd voor het vijfde jaar op rij in SnowWorld georganiseerd, maar nog nooit eerder kaapte Nederland zo veel medailles weg. Van der Putten: “Het niveau bij de mannen is al jaren hoog en dit keer was dat niet anders. Bij de vrouwen wordt het niveau steeds beter. Dat we het nu zo goed hebben gedaan, hebben we te danken aan het goede topsportprogramma en de inzet van de atleten.

Gouden medailles

Babs Barnhoorn was erop gebrand om goede prestaties neer te zetten. “Vorig jaar haalde ik ook de finale, maar eindigde ik niet op het podium. Om nu twee keer te winnen is super gaaf”, vertelde de 19-jarige Zoeterwoudse. “En het is heel fijn om het seizoen zo te beginnen.”

Max de Vries stond het hele afgelopen seizoen aan de kant vanwege een complexe enkelbreuk. Gisteren eindigde de 17-jarige Edenaar bij zijn eerste slopestyle wedstrijd sinds zijn blessure als tiende. Vandaag liet hij iedereen achter zich. De Vries zelfverzekerd: “Snowboarden verleer je niet zo snel. Bovendien heb ik de afgelopen maanden hard getraind op Papendal, dus ik wist wel dat ik er fysiek goed voorstond. Ik had niet anders verwacht dan dat ik het hier goed zou doen.”

Zilver en brons

Niek van der Velden eindigde opnieuw op de tweede plaats, nadat hij gisteren Erik Bastiaansen voor zich moest dulden. Laatstgenoemde redde het vandaag niet tot de finale. De 16-jarige Nispenaar stond wel weer in de eindstrijd, waarin hij in 2014 en 2015 nog een gouden plak wist te winnen. Dat niveau kon hij toen niet twee dagen vasthouden. Van der Velden: “Nu is het wel gelukt om twee dagen achter elkaar goed te presteren. Ik ben consistenter geworden en daar ben ik heel blij mee.”

Minstens zo veel lof voor zijn prestaties kreeg de pas 14-jarige Rakim Foy. Hij veroverde het brons, nadat hij een dag eerder net naast het podium (vierde) eindigde. En dat terwijl het in Aruba opgegroeide talent pas drie jaar geleden begon met snowboarden. Foy: “Afgelopen seizoen ging supergoed, maar ik had nooit gedacht dat ik hier zo hoog zou eindigen. Dit is echt hartstikke leuk.”

Top 3 vrouwen
Babs Barnhoorn (NED) 81,375
Nadja Flemming (GER) 79,125
Lucie Silvestre (FRA) 71,875

Top 3 mannen
Max de Vries (NED) 88,625
Niek van der Velden (NED) 86,25
Rakim Foy (NED) 82,25

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!