Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Nederlands elftal wacht al negentien jaar op winst tegen België

Nederlands elftal wacht al negentien jaar op winst tegen België

Cheer!

AMSTERDAM - Het Nederlands elftal hoopt woensdag in het oefenduel met België een slechte reeks tegen de 'Rode Duivels' te doorbreken. Oranje wacht al negentien jaar op een zege op de zuiderburen.

Deel dit artikel op social media

De laatste overwinning van Nederland op de Belgen was in de WK-kwalificatiewedstrijd van 6 september 1997. Het Oranje van de toenmalige bondscoach Guus Hiddink won in De Kuip met 3-1 door goals van Jaap Stam, Patrick Kluivert en Dennis Bergkamp.

De vier 'Derby's der Lage Landen' die daarop volgden eindigden in een gelijkspel, terwijl België de laatste twee wedstrijden won; in 2004 met 0-1 en in 2012 met 4-2. Dat laatste duel was de eerste interland in de tweede periode van Louis van Gaal als bondscoach.

De Belgen kunnen voor de vierde keer in de historie zeven wedstrijden op rij ongeslagen blijven tegen Nederland. Eerder gebeurde dat tussen 1920 en 1924, tussen 1948 en 1950 en tussen 1961 en 1964.

In totaal troffen Nederland en België elkaar al 125 keer. Oranje won 55 keer, de 'Rode Duivels' boekten 41 zeges en 29 keer eindigde de derby onbeslist.

Arena

De ploeg van bondscoach Danny Blind hoopt woensdag nog een slechte reeks te doorbreken. Oranje heeft zijn laatste vijf wedstrijden in de Amsterdam Arena verloren.

Met een zesde nederlaag zou een 'record' geëvenaard worden. Het Nederlands elftal verloor eerder ook zes keer op rij in het Olympisch Stadion in Amsterdam (1932-1933) en in het Bosuilstadion in het Belgische Deurne (1950-1954).

De laatste keer dat Oranje met een overwinning op zak van het veld liep in de Arena, was op 31 maart 2015 na de oefenwedstrijd tegen Spanje (2-0). Daarna verloor het Nederlands elftal van de VS (3-4), IJsland (0-1), Tsjechië (2-3), Frankrijk (2-3) en nog een keer Frankrijk (0-1).

Sneijder

Wesley Sneijder kan tegen de Belgen zijn 125e interland spelen. Alleen recordinternational Edwin van der Sar (130) heeft meer 'caps' dan de middenvelder van Galatasaray.

De 32-jarige Sneijder kan ook een ongewild 'record' evenaren in de Arena. Als Oranje verliest van België, dan is het de 25e nederlaag van de oud-Ajacied in het shirt van het Nederlands elftal. 64-voudig international Puck van Heel is momenteel alleen 'recordhouder'.

Nederland-België begint woensdagavond om 20.45 uur en staat onder leiding van de Poolse arbiter Szymon Marciniak.

Nederland-België wordt woensdag vanaf 20.00 uur (aftrap 20.45 uur) uitgezonden op NUsport en SBS6.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!