Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Michelle Dekker wint Europa Cup parallelslalom

Michelle Dekker wint Europa Cup parallelslalom

EK en WK

Cheer!

LANDGRAAF - Snowboardster Michelle Dekker heeft in SnowWorld Landgraaf de eerste Europa Cup parallelslalom van het seizoen op haar naam geschreven. De 21-jarige Zoetermeerse bleef voor thuispubliek een groot aantal wereldtoppers voor, onder wie de Oostenrijkse Julia Dujmovits (6e), de olympisch kampioene op dit onderdeel. “Dat ik na de ziekte van Pfeiffer meteen de eerste wedstrijd win, is echt fantastisch”, straalde Dekker na afloop.

Deel dit artikel op social media

“Vorig jaar heb ik maar drie wedstrijden kunnen rijden. In januari werd ik ziek. Ik voel me nu al een paar maanden goed en ik heb veel krachttraining gedaan, maar ik heb relatief weinig kunnen snowboarden. Daardoor wist ik niet hoe het zou gaan en waar ik stond”, vervolgde de winnares.

Precies een jaar geleden eindigde ze in Landgraaf bij de Europa Cup nog als achtste. Toen kampte ze echter met een voetblessure. Begin 2016 werd dus de ziekte van Pfeiffer bij haar geconstateerd. Op topsportcentrum Papendal, waar ze woont en traint, werkte het nationaal selectielid van de Nederlandse Ski Vereniging de afgelopen maanden aan haar herstel. Dit seizoen richt ze zich weer hoofdzakelijk op de World Cups. Ook staan de WK snowboarden (7 t/m 19 maart 2017 in Sierra Nevada) deze winter op de kalender.

Voor ze de echte bergen intrekt, staat er morgen nog een Europa Cup op het programma in Landgraaf. “Dan ga ik natuurlijk weer voor hetzelfde resultaat”, blikte Dekker daarop vooruit. "Maar dit geeft sowieso heel veel vertrouwen voor de rest van het seizoen."

In de kwalificaties klokte Dekker vandaag de tweede tijd en toonde zich in de knock-out finale (top 16) ijzersterk. In de strijd om het goud hield ze Daniela Ubing uit Oostenrijk achter zich. De Zwitserse Ladina Jenny greep het brons.

Bij de mannen won de Italiaan Maurizio Bormolini het goud, voor de Duitser Stefan Baumeister en de Bulgaar Radoslav Yankov.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Michelle aan!