Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Mentel, Vos en Jochemsen op herhaling; ook goud voor Stuut

Mentel, Vos en Jochemsen op herhaling; ook goud voor Stuut

EK en WK

Cheer!

LANDGRAAF - Op de World Cup banked slalom in SnowWorld Landgraaf hebben parasnowboarders Bibian Mentel en Chris Vos (foto) hun tweede zege op rij geboekt. Bij de paraskiërs, die in SnowWorld vandaag een Europa Cup slalom afwerkten, was Anna Jochemsen opnieuw de beste. Jeffrey Stuut greep eveneens het goud.

Deel dit artikel op social media

Bij de eerste World Cup van het seizoen stond er donderdag geen maat op Mentel en Vos. Een dag later waren zij voor thuispubliek opnieuw de beste. “Maar vandaag was het in vergelijking met gister af en toe een beetje sketchy. In de eerste run reed ik bijna de tijdwaarneming omver”, aldus Mentel. De wedstrijden in Landgraaf - onderdeel van de Adaptive Indoor Races - waren de eerste wedstrijden voor Mentel sinds zij onlangs opnieuw bestralingen voor longkanker moest ondergaan.

Achter Mentel eindigde Lisa Bunschoten net als een dag eerder met zilver. Het onderlinge verschil was echter kleiner dan donderdag en ze hoopte op een stunt. Bunschoten: “Na de tweede run was het verschil met Bibian minder dan een seconde. Daarom dacht ik voor de derde run: alles is nog mogelijk. Ik ging er vol voor, maar in de vijfde bocht ging ik onderuit. Dat was jammer.”

Chris Vos bracht ook niet al zijn runs tot een goed einde, maar in het format waarin de beste van drie runs telt, was dat ook niet nodig. Zijn enige goede run was genoeg voor de winst. Chris: “De andere twee runs ging ik veel harder, maar ging ik onderuit. Gelukkig was die ene run toch genoeg. Dat geeft vertrouwen voor de rest van het seizoen.”

Voor de parasnowboarders staan komende winter onder andere de WK in Big White (2 t/m 7 februari) en het paralympisch testevent in PyeongChang (8 t/m 13 maart) op het programma.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!