Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Mentel en Vos veroveren goud in Landgraaf

Mentel en Vos veroveren goud in Landgraaf

Cheer!

LANDGRAAF - Bibian Mentel is ijzersterk teruggekeerd in het parasnowboard-wedstrijdcircuit. Deze zomer werd de paralympisch kampioene opnieuw bestraald vanwege longkanker. Na gisteren al een Europa Cup te hebben gewonnen, zegevierde ze vandaag ook op het hoogste niveau; goud op de World Cup banked slalom. Lisa Bunschoten nam het zilver in beslag. Chris Vos ging er bij de mannen met het goud vandoor. Prestaties die de Nederlanders ook een halve kwalificatie voor de Paralympische Spelen van PyeongChang 2018 opleverden.

Deel dit artikel op social media

Mentel

"Het is gewoon heerlijk om hier weer te zijn en ik voel me goed”, vertelde Bibian. Vorig jaar moest ze de World Cups in ‘eigen huis’ nog missen, omdat ze toen eveneens herstellende was van een behandeling voor longkanker. Een aantal maanden geleden kreeg ze het nieuws dat de artsen niets meer voor haar konden doen, maar vlak daarna kon er toch een nieuwe methode van bestraling worden toegepast. Bibian: "De voorlopige uitslag is goed, maar na het WK (2 t/m 7 februari 2017, red.) wordt er een nieuwe scan gemaakt waaruit meer duidelijk moet worden. Tot die tijd wil ik er niet te veel aan denken en zoveel mogelijk genieten van het snowboarden."

In Landgraaf deed ze dat met volle teugen, maar ging ook vol voor de winst. "De Europa Cup van gisteren voelde nog een beetje als een test. Bij deze World Cup ging het er weer echt om. Dat ik daarmee een halve kwalificatie voor PyeongChang heb verdiend, is natuurlijk ook geweldig."

Bunschoten

Lisa Bunschoten was net als de andere deelneemsters blij om het weer tegen haar grote voorbeeld op te nemen. Lisa: "Het is heel fijn dat het goed genoeg met haar gaat om hier weer bij te zijn.” Bovendien mocht ze naast Bibian het zilver in ontvangst nemen. Joany Badenhorst (Aus) pakte brons.

Over haar eigen prestatie kon Lisa dan ook tevreden zijn. "Ik heb deze zomer hard getraind en voel me sterker en zekerder op mijn snowboard. Het gat tussen mij en Bibian wordt ook kleiner. Ik hoop haar natuurlijk zo snel mogelijk een keer te verslaan."

Vos

Bij de mannen was Chris Vos de beste op de banked slalom. De atleet uit Noordbeemster bleef Reinhold Schett (Aut) en Mark Mann (USA) voor in de strijd om het goud. Chris: "Ik ben heel blij met mijn eerste plek, maar niet met de manier waarop ik heb gereden. Ik vond het lastig om mijn focus erbij te houden. Morgen moet dat beter."

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!