Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Luiten en Van Driel stijgen naar tiende plaats in World Cup

Luiten en Van Driel stijgen naar tiende plaats in World Cup

Cheer!

MELBOURNE - Golfers Joost Luiten en Darius van Driel zijn op de tweede dag van de World Cup in Melbourne opgerukt naar de tiende plaats in het tussenklassement.

Deel dit artikel op social media

Het Nederlandse koppel noteerde vrijdag op de banen van Kingston Heath een score van 64 slagen, liefst acht onder par.

Alleen de Denen Sören Kjeldsen en Thorbjörn Olesen presteerden beter. Met een bijzonder lage score van 60 slagen, twaalf onder par, nam het duo de leiding in de landenstrijd. China, met Wu Ashun en Li Haotong, volgt op drie slagen achterstand op de tweede plaats.

Luiten en Van Driel staan op -5 en daarmee op zeven slagen afstand van de Denen. Het Hollandse duo herstelde zich goed van de matige eerste dag, waarin de golfers foursome (beurtelings dezelfde bal) speelden en op drie boven par uitkwamen. In de fourballs (ieder zijn eigen bal) op vrijdag ging het een stuk beter, getuige de acht birdies.

Solide

Luiten, die vorige week nog de finale van de Europese Tour in Dubai speelde en daar als dertiende eindigde, was te spreken over de samenwerking met Van Driel, de Haagse prof die een niveau lager uitkomt op de Challenge Tour.

''We speelden heel solide. Darius was bijna niet uit positie en met iets meer geluk hadden we nog lager kunnen scoren. Omdat Darius zo steady was, kon ik lekker aanvallend spelen. We hebben een mooie slag gemaakt'', liet hij weten op zijn website.

Aan de World Cup of Golf doen 28 landenteams mee. Het prijzengeld bedraagt 7,5 miljoen euro.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Joost aan!