Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Luiten blijft foutloos in Dubai

Luiten blijft foutloos in Dubai

Cheer!

DUBAI - Ook op dag twee van het DP World Tour Championship wist Joost Luiten de bogeys van de kaart te houden. Met een 69 (-3) op vrijdag - voor een totaal van -7 - staat Luiten na 36 holes op de gedeeld 4de plaats in het klassement.

Deel dit artikel op social media

Met birdies op hole 2 en 5 kende Luiten vrijdag in Dubai een goede start, en gaf zo een mooi vervolg aan de uitstekende eerste ronde (68) op donderdag. De Nederlander creëerde op de Earth Course van Jumeirah Golf Estates weer veel kansen en redde een paar keer goed zijn par. 

Met 34 slagen ging Luiten door de turn. Net als op de eerste dag wist hij - na een gemiste kans op 10 - de par-4 11de in drie slagen te spelen. In het restant, ondanks nog flink wat kansen, bleef het aantal birdies op drie steken. Met zeven parren op rij tekende de Nederlandse nummer 60 van de wereld voor een keurige 69 (-3) en een totaal van -7 na 36 holes. 

Het levert Luiten een gedeelde vierde plaats op in het klassement, twee slagen achter de leiders. Een uitstekende uitgangspositie voor de twee laatste rondes van het seizoen. Naast Luiten op -7 staan Charl Schwartzl, Tyrrell Hatton en Bernd Wiesberger. 

Lee Westwood wist zijn koppositie niet te behouden. Door een slechte bal op 18 (bogey) gaf hij de leiding aan Francesco Molinari en Sergio Garcia op -9. Westwood zelf staat op -8.

Nicolas Colsaerts, een van de leiders na dag 1, zakte met een 71 naar de gedeeld 8ste plaats. Landgenoot Thomas Pieters staat met twee keer 72 op de gedeeld 43ste plaats.

Tyrrell Hatton en Andy Sullivan noteerden een 66 (-6), de beste scores van de dag. Rory McIlroy maakte wat goed met een 68 (-4) na zijn slechte 75 van donderdag. De Noord-Ier staat nu gedeeld 29ste. 

Henrik Stenson (T-17) steeg ook met een 69 (-3) en staat naast Danny Willett (71-70). Alex Noren is met een totaal van -4 (T-14) allesbehalve uit de race. NB: Willett, Noren en McIlroy zijn de enige die Stenson nog kunnen inhalen in de Race to Dubai.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Joost aan!