Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kramer houdt 'heel lekker gevoel' over aan fraaie zege op schaatsmijl

Kramer houdt 'heel lekker gevoel' over aan fraaie zege op schaatsmijl

EK en WK

Cheer!

HARBIN - Sven Kramer besefte zondag tijdens de eerste World Cup in Harbin heel goed dat hij met zijn imposante race op de 1500 meter een overwinning op zichzelf had behaald. 

Deel dit artikel op social media

"Ik ben hier blij mee, heel blij mee'', zei de 30-jarige Fries tegen de NOS. ''Ja, ik weet ook nog hoelang geleden het is dat ik in de World Cup goud haalde op deze afstand, acht jaar hè?"

Het was de eerste keer sinds 2008 dat Kramer wereldbekergoud pakt op de 1500 meter, de afstand waarmee hij een haat-liefdeverhouding heeft. Een jaar later deed hij bij de WK Afstanden voor het laatst mee aan de schaatsmijl.

Een jaar later werd hij bij de Spelen van Vancouver slechts dertiende. Richting de Spelen van 2018 in Pyeongchang richt hij zich met name op de 5000 en de 10.000 kilometer, maar de 1500 meter loopt nu beter dan ooit..

"Ik heb natuurlijk wel vaker een goede race op de 1500 meter gereden, maar daarna ging het dan toch weer wat stroever", aldus Kramer.

"Ik heb nu echter de lijn doorgetrokken van mijn zege twee weken geleden bij de KNSB Cup. Dat is een heel lekker gevoel."

Relaxter

Volgens Kramer is ''ontspanning'' misschien wel de belangrijkste reden dat hij op de 1500 meter ineens weer tot de wereldtop behoort. ''Voor een schaatser van mijn niveau was het soms best wel frustrerend dat mijn 1500 meter een beetje achterbleef bij de rest."

"Ik heb echter geleerd om me er nu niet meer zo druk om te maken. Ik open iets relaxter en rijd dan vanuit mijn kracht drie goede ronden. Ja, met mijn handen op mijn rug, voor meer rust en efficiëntie in mijn slag."

Volgende week staat in het Japanse Nagano de tweede World Cup van het seizoen op het programma.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!