Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Krajicek geeft Van Rijthoven wildcard voor ABN Amro-toernooi

Krajicek geeft Van Rijthoven wildcard voor ABN Amro-toernooi

Cheer!

ROTTERDAM - Tim van Rijthoven doet in februari mee aan het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam. Het 19-jarige talent heeft van toernooidirecteur Richard Krajicek een wildcard gekregen.

Deel dit artikel op social media

Voor Van Rijthoven wordt het de eerste keer dat hij meedoet aan het toernooi in Ahoy. De huidige nummer 336 van de wereld kreeg vorig jaar al een wilcard voor het kwalificatietoernooi, maar wist toen het hoofdschema niet te bereiken.

Volgens Krajicek staat Van Rijthoven op een belangrijk punt in zijn loopbaan. "Hij heeft het afgelopen seizoen flinke progressie geboekt en onder meer Davis Cup gespeeld. Nu kan hij weer een volgende stap gaan maken."

Met Stan Wawrinka, Rafael Nadal, Dominic Thiem, Marin Cilic en Tomas Berdych staan er in februari liefst vijf spelers uit de mondiale top tien op de baan in Rotterdam. Ook Robin Haase doet mee.

"Voor Tim is het een gelegenheid om tegen spelers als Nadal of Wawrinka uit te komen en zo te zien waar hij nog stappen kan zetten", zegt Krajicek, die de jongeling samen met Esther Vergeer als mentor bijstaat.

Winston Salem

Het wordt overigens niet het ATP-debuut van Van Rijthoven. De jongeling debuteerde in augustus al op het hoogste niveau bij het toernooi in Winston Salem, waar hij als 'lucky loser' toegang kreeg tot het hoofdtoernooi.

De 44e editie van het ABN Amro World Tennis Tournament wordt van 13 tot en met 19 februari gehouden.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!