Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Knegt wint 1500 meter op World Cup Salt Lake in nieuw wereldrecord

Knegt wint 1500 meter op World Cup Salt Lake in nieuw wereldrecord

EK en WK

Cheer!

SALT LAKE CITY - Shorttracker Sjinkie Knegt heeft zondag (lokale tijd) bij World Cup in Salt Lake City voor de tweede week op rij de 1500 meter gewonnen.  De Fries deed dat bovendien in een wereldrecord: 2.07,943.

Deel dit artikel op social media

Knegt nam drie ronden voor het einde van de langste individuele afstand de leiding en hield die overtuigend vast voor de Zuid-Koreaan Lee Jung-su en de Rus Semen Elistratov. Vorige week was Knegt in Calgary ook al de beste op de 1500 meter. 

Op de afsluitende aflossing eindigde hij met de Nederlandse relayploeg als tweede. Knegt, Itzhak de Laat, Daan Breeuwsma en Adwin Snellink zagen na een spannende finale China net iets eerder finishen. Het verschil bedroeg net iets meer dan drie tienden van een seconden. Het brons ging naar Kazachstan.

Vrouwen

Ook bij de vrouwen was er zilver. Rianne de Vries, Suzanne Schulting, Jorien ter Mors en Yara van Kerkhof werden afgetroefd door de Zuid-Koreaanse vrouwen. Canada pakte op gepaste afstand het brons. Schulting vloog er in de halve finales op de 1500 meter uit met een penalty. Ook debutante Tineke den Dulk strandde in de halve finales.

Van Kerkhof reikte op de 500 meter tot de B-finale waarin ze als tweede eindigde.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!