Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Handbalsters kijken op EK nog niet verder dan 'zware' poulefase

Handbalsters kijken op EK nog niet verder dan 'zware' poulefase

RoadToTokyo

Cheer!

OOSTERBEEK - De Nederlandse handbalsters willen in de aanloop naar het EK niet te ver vooruitkijken, omdat de ploeg van de nieuwe bondscoach Helle Thomsen een zware poulefase wacht.

Deel dit artikel op social media

Oranje is bij het toernooi, dat zondag in Zweden van start gaat, ingedeeld in groep B met Polen, Duitsland en Frankrijk, de nummer twee van de Spelen in Rio de Janeiro. De eerste drie landen gaan door en de punten worden meegenomen naar een volgende groepsfase.

"De groepsfase wordt al heel zwaar", zei Thomsen dinsdag op een persconferentie op Papendal. "Het eerste doel is om daar doorheen te komen. Verder kijken doe ik niet."

Oranje begint zondag in Kristianstad tegen Duitsland en dat wordt een bijzonder duel omdat veel Nederlandse speelsters in de Duitse competitie spelen of gespeeld hebben.

"We weten daardoor heel veel van de Duitse ploeg", zegt Danick Snelder, die van tot dit jaar bij Thüringer HC onder contract stond. "Duitsland geeft nooit op, maar wij gaan ook met heel veel energie naar Zweden."

"Die eerste wedstrijd tegen Duitsland wordt heel belangrijk. Dan weten we meteen waar we staan in een poule met vier toplanden."

Veranderingen

Voor Thomsen wordt het haar eerste grote toernooi als bondscoach, nadat Henk Groener in september na zeven jaar afscheid nam. De Deense trainster zegt dat ze niet al te veel veranderingen heeft doorgevoerd bij de nummer vier van de Spelen.

"Het gaat in bepaalde fase iets sneller. Maar ik besef ook dat het onder Groener al erg goed ging, dus wat dat betreft was er geen reden om het helemaal om te gooien."

De grootste verandering is misschien wel de terugkeer van Maura Visser in de Oranje-selectie. De 31-jarige speelster van SG BBM Bietigheim botste op het WK in 2011 met Groener en werd sindsdien niet meer door hem opgeroepen.

Nu Groener weg is, is Visser er weer bij. "Ik heb het met Maura niet meer gehad over wat er in het verleden gebeurd is", vertelde Thomson. "Ze traint goed en is straks op het EK gewoon weer een van de speelsters van het team."

Nederland tegen Duitsland begint zondag om 18.30 uur. Op dinsdag is de wedstrijd tegen Polen, waarna Oranje donderdag tegen Frankrijk de eerste poulefase afsluit.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Sanne, Tess, Yvette, Jasmina, Lois, Angela, Nycke, Danick, Lynn, Debbie, Maura, Michelle, Kelly, Laura, Jessy en Estavana aan!