Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Handbalster Smeets door blessure niet naar EK

Handbalster Smeets door blessure niet naar EK

RoadToTokyo

Cheer!

OOSTERBEEK - Martine Smeets zal niet deelnemen aan het Europees Kampioenschap handbal dat van 4 tot en met 18 december 2016 in Zweden wordt gehouden. De hoekspeelster van het Nederlands damesteam mist de Europese titelstrijd vanwege een knieblessure.

Deel dit artikel op social media

De speelster van SG BBM Bietigheim, de koploper in de Duitse Bundesliga, is teleurgesteld dat ze niet langer deel uitmaakt van de EK-selectie van bondscoach Helle Thomsen. "Het is echt ontzettend balen. Al sinds de Olympische Spelen in Rio de Janeiro loop ik met deze blessure. Het werd alleen maar slechter. Ik moest dus een hele lastige keuze maken. Ik moet nu eerst rust nemen en na de behandeling weer langzaam opbouwen’’, aldus Smeets, die 71 keer uitkwam voor het Nederlands team en daarin 119 maal scoorde.

Smeets debuteerde in Oranje op 23 maart 2012 in Apeldoorn in het met 31-20 gewonnen oefenduel tegen Tunesië. Twee maanden later speelde ze alle drie wedstrijden tijdens het Olympisch kwalificatietoernooi in het Spaanse Guadalajara. Nederland miste de Olympische Spelen op één doelpunt. Smeets speelde daarna met het Nederlands team tijdens het WK 2013 in Servië (dertiende plaats) en het EK 2014 in Hongarije en Kroatië (zevende plaats).

In december 2015 maakte Smeets deel uit van de succesvolle WK-selectie die in het Deense Herning de eindstrijd van het WK bereikte. Afgelopen zomer werd Smeets met Oranje nog vierde bij het Olympisch handbaltoernooi in Rio de Janeiro.

Programma groepsfase EK
Het Europees Kampioenschap is van 4 tot 18 december 2016 in Zweden. De voorbereiding op het EK is gisteren gestart. Het Nederlands Damesteam speelt de eerste wedstrijd van het EK op zondag 4 december tegen Duitsland om 18.30 uur. Na een rustdag komt de ploeg van bondscoach Helle Thomsen twee dagen later op hetzelfde tijdstip uit tegen Polen. De laatste groepswedstrijd is op donderdag 8 december om 20.45 uur tegen Frankrijk. Nederland speelt alle poulewedstrijden in Kristianstad.

In deze groep gaan de eerste drie door naar de hoofdronde. Als Oranje zich daarvoor plaatst, speelt het vervolgens in Göteborg tegen de eerste drie uit groep A met Zweden, Servië, Spanje en Slovenië.

De groepswedstrijden worden gespeeld in Stockholm, Malmö, Helsingborg en Kristianstad. De speelsteden voor de hoofdronde zijn Helsingborg en Göteborg. Het finaleweekend wordt gespeeld in Göteborg.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Martine aan!